algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Cort obre 308 expedients de disciplina urbanística i interposa sancions d'1,7 milions d'euros

L'Ajuntament de Palma ha obert un total de 308 expedients de disciplina urbanística durant l'any 2020, quan s'han imposat sancions per valor de 1,7 milions d'euros, la qual cosa ha suposat aconseguir una quantia rècord en comparació amb anys anteriors.

Segons ha informat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, «durant el 2020 es varen obrir un total de 715 recerques per possibles incompliments de la normativa urbanística, dels quals 308 varen acabar sent expedient de disciplina oberts».

En aquest sentit, ha assenyalat que del total de 715 casos que han estat investigats i analitzats, un 43 per cent han acabat amb expedient de disciplina urbanística, la qual cosa ha suposat un lleuger increment respecte al 2019, quan aquest percentatge va ser del 39 per cent.

Així mateix, ha apuntat que dels 308 expedients de disciplina urbanística oberts en 2020, un total de 171, un 60 per cent, s'han acabat arxivant.

Aquest fet significa, ha exposat Truyol, que «la voluntat de la ciutadania és la de complir amb la normativa urbanística». «Hem pogut arxivar més de la meitat dels expedients perquè els denunciats han complert, i han regularitzat la infracció», ha emfatitzat.

Expedients sancionadors
Respecte als expedients sancionadors oberts, la regidora ha destacat que el volum d'aquests s'ha mantingut estable en relació a altres anys.

La novetat d'enguany ha estat, ha indicat, que l'àrea de Model de Ciutat ha pogut introduir en la nova llei urbanística 2/2020 per a parar la impunitat.

«Fins ara qui incomplia la llei o realitzava unes obres sense llicència, les podia legalitzar en termini amb una reducció del 95 per cent de la sanció. Sortia molt barat incomplir la llei urbanística. Gràcies a la proposta de l'Ajuntament, ara s'ha reduït al 50 per cent», ha assenyalat Truyol sobre aquest tema.

Pel que fa a tipologies d'infraccions, ha apuntat que aquestes han estat molt diverses en tipus i gravetat. Per això, ha precisat les sancions poden oscil·lar entre com a mínim 600 euros fins a un milió.

Concretament, les sancions imposades durant el 2020 han arribat a una xifra rècord de 1,7 milions d'euros en relació a 104 expedients. En xifres globals, el 2020 s'ha arribat a cobrar per valor de 725.187 euros en 187 expedients iniciats o interposats
en diferents anualitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.