muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.12°

ARCA denuncia que «la incultura i l'incivisme s'escampem per Palma» després de l'atac a l'estàtua de Jafudà Cresques

L'estàtua de Jafudà Cresques va aparèixer aquesta setmana amb una mascareta negra pintada. | ARCA

ARCA ha denunciat aquest dissabte «el nou atemptat contra el patrimoni» que suposa la pintada realitzada divendres a l'estàtua de Jafudà Cresques a Palma.

Segons l'entitat «no es pot desvincular aquesta agressió de la manca d'efectivitat en esborrar les pintades vandàliques de tota la ciutat». Així, demanen que «s'investigui l'autoria d'aquest nou fet vandàlic i la restitució urgent al seu estat original».

ARCA ha recordat que aquesta escultura, obra de l'artista María Isabel Ballester, va ser una iniciativa de Llegat Jueu, la comunitat Jueva de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma. Jafudà Cresques va fer feina com cartògraf al Call de Palma durant el segle XIV i el seu «reconeixement va ser mundial».

Des d'ARCA asseguren que l'Ajuntament «ha de ser conscient de la gravetat del problema de les pintades vandàliques i que el fet que es mantenguin durant mesos i anys afavoreix que se'n facin més». «Queda clar que les mesures adoptades fins ara per combatre les pintades són insuficients i basta veure que la murada continua plena d'agressions amb pintura», ha assegurat.

Finalment, l'entitat assegura que, de la mateixa manera que des de Cultura s'ha demostrat efectivitat per fer netes les darreres agressions a escultures, des de Cort, «s'hauria de demostrar la mateixa eficàcia per restituir la dignitat a la imatge de tota la ciutat, que és el nostre major patrimoni. Per desgràcia fins ara no s'han donat les passes efectives i necessàries».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per vatua es món !, fa mes de 3 anys

Sa Guapy (creguda) defineix encertadament ses 'compintxes' de partit. Diu que són fatxes extremistes, i és es primer pic que sóc d´acord amb ella.
Iupppiiiii !

Valoració:1menosmas
Per Marian@hotmail.com, fa mes de 3 anys

També han començat a pintar torres de defensa.

Valoració:1menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

"Guapi", dues preguntes: totes les pintades que has vist per Palma són d'Arran? O per ventura són les úniques que et fan nosa?

Valoració:8menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

A partir d´ara, segons l´estàtua , hi haurà el debat de si els atacants eren feixistes, gamberros, unionistes, pensionistes, jueus, antijueus, independentistes, del Barça, del Mallorca, del Real Madrid, amics el Bauzà, del Puigdemont, etc. etc. etc. i com t´equivoquis i diguis que han sigut un gamberros i l´estàtua era d´una militant republicana afusellada pel franquistes, et diran que ets un desgraciat, un incult i que no coneixes la història.

Valoració:-4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Totalmente de acuerdo con los comentarios anteriores.
Está Palma de pintadas de Arran que da asco.
Pero que no se preocupen, no los cogerán.
Los fachas extremistas siempre se libran.

Valoració:-7menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Segur que es tracta d'un acte de vandalisme i no de feixisme (en Jafudà Cresques era jueu) en consonància amb es que fa poc vérem per Madrid, en què s'atacava explícitament sa comunitat jueva ("el judío es el culpable")?



https://www.dbalears.cat/estat/2021/02/16/348921/els-nazis-espanyols-exhibeixen-pels-carrers-madrid-proclamen-judio-culpable.html

Valoració:8menosmas
Per Pompeu, fa mes de 3 anys

Palma està plena de pintades. Plena. No es respecten els edificis, ni antics ni moderns, i no es veu massa interès en perseguir, identificar i multar els que es dediquen a fer pintades. Ara han rebut les escultures dedicades a personatges il·lustres de la ciutat, però això no és més que la conseqüència d'anys de deixadesa i d'actitud passiva.

Valoració:17menosmas
Per Defensa del català, fa mes de 3 anys

Fermoselle hauria d'escriure els articles a la premsa local en català, si és que és ver que defensa el civisme i el patrimoni cultural illenc.

Valoració:11menosmas
Per Penós, fa mes de 3 anys

Se necessita ser molt incult i molt idiota, per anar destrossant escultures.
De totes maneres, pel modus operandi, pareix que hi ha dos vàndals o dos grups de vàndals diferents: Els beneitarros que pinten mascaretes per divertir se i els feixistarros que se limiten a tirar poalades de pintura blava, per damunt dels monuments a les víctimes dels seus antecessors.
I els pintors de mascaretes que no estiguin yan tranquils, perque a ells els enxamparan. Als feixistes no els volen detindre però a ells si. I aquestes porcades ens costen molts de doblers als ciutadans.

Valoració:10menosmas
Per avergonyant, fa mes de 3 anys

Aquests incívics acostumen a ser incultes extrems i/o que acumulen odi en vers la terra que trepitgen. Ja sabeu a quina gent em refereresc.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente