algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El projecte 'BiodiverCities' enceta les activitats per incrementar la biodiversitat a Palma

El projecte 'BiodiverCities' enceta les activitats per incrementar la biodiversitat a Palma. | dbalears/Arxiu

L'Ajuntament de Palma ha assegurat aquest dissabte que el projecte BiodiverCities «avança amb pas ferm». Aquesta setmana ha tengut lloc una trobada entre les diferents àrees implicades en el projecte: Model de Ciutat, Participació Ciutadana i Infraestructures, amb Medi Ambient i Mobilitat com a convidades, per tal de conèixer les activitats que es duran a terme els pròxims mesos a Palma i per a coordinar les actuacions.

El projecte BiodiverCities és un Projecte Pilot de la Comissió Europa que segueix l'Estratègia de Biodiversitat de la Unió Europea 2030 i el Green New Deal. L'objectiu és doble: incrementar la biodiversitat dins els espais urbans mentre es fomenta la participació ciutadana.

En aquest sentit, Palma va ser seleccionada per al projecte BiodiverCities d'entre 40 candidatures el maig de 2020. A l'octubre ja es va presentar l'equip que l'integra i en aquesta nova trobada s'han exposat els avanços aconseguits des d'aleshores. Durant aquests mesos inicials, ha explicat Cort, «s'han realitzat accions de formació en solucions basades en la natura i participació ciutadana a la plataforma Oppla i s'han implicat diferents àrees de l'Ajuntament i d'altres organitzacions».

El projecte BiodiverCities pretén aportar una visió d'infraestructura verda a Palma, a més de provar idees el Pla General, ara en redacció, com a proves pilot de cocreació amb la ciutadania. En el disseny de les activitats s'han prioritzat línies de feines existents per tal de potenciar-les. Segons Cort, «es tracta d'un projecte d'aprenentatge mutu en el qual els resultats concrets sorgiran d'aquest procés».

Les activitats que es duran a terme els pròxims mesos amb la ciutadania són:

1. Una activitat amb el Consell d'Infants de disseny i creació de jardins de pol·linitzadors en Parcs existents, amb l'objectiu d'incrementar la biodiversitat i ajudar a la important tasca dels insectes de la pol·linització.

2. Aprofitar la redacció del projecte d'Eix Cívic de Cotlliure per proposar des de la ciutadania accions que localment incrementin la qualitat i quantitat de verd urbà i el paisatge públic, fomentant la mobilitat sostenible i la convivència veïnal.

3. En el nucli des Pil·larí, es debatran amb els tècnics les propostes dels veïnats per tal de desenvolupar una visió d'una ciutat més verda i més integrada a la zona rural mitjançant la xarxa de camins.

Aquestes 3 activitats es desenvoluparan, d'una banda, al 'verd' ja existent, com són els jardins, per millorar la seva biodiversitat. I d'una altra, al 'gris' per passar a verd. La tercera activitat és d'ordenació d'un espai ara no resolt perquè tengui millor relació del nucli urbà amb la zona rústica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.