algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

El Centre de Cultura Sa Nostra acull l'exposició Hope (Esperança)

Un projecte de l'artista suec Aamod Korhonen que consta de 15 fotografies amb relats diferents d'homes que han passat per moments emocionalment complicats i els han superat

180297

Des del proper dilluns, 8 de febrer, i fins el 12 de març es podrà visitar a la segona planta del Centre de Cultura Sa Nostra a Palma, 'Hope' (Esperança), un projecte de l'artista suec Aamod Korhonen, on es comparteixen històries d'homes de diferents països d'Europa que han passat per moments emocionalment complicats i per experiències similars a la seva: la depressió i l'intent de suïcidi, vivències que han aconseguit superar i integrar i que són capaços de compartir amb els altres.

La finalitat de tot plegat és contribuir a difondre un missatge, visibilitzar que és possible sortir-se'n i superar aquestes situacions.

L'exposició consta de 15 fotografies amb quinze relats d'homes que expliquen les seves vivències sobre el tema, dos dels participants són mallorquins. El dia 15 de febrer al Centre de Cultura Sa Nostra, a les 19 hores (amb inscripció prèvia a info@ibelieveinhope.org, a causa de l'aforament limitat per normativa Covid), està prevista una taula rodona multidisciplinària per debatre sobre la temàtica en la qual col·laboren i participen associacions com Homes Transitant, PalmaCompasiva i AFASIB (Associació de familiars i amics de supervivents de l'suïcidi a les Illes Balears).

L'artista Aamod Korhonen explica les seves intencions: «Pretenc fotografiar i entrevistar 100 homes de tot el món i crear una xarxa de complicitats entorn de la lluita contra el suïcidi i l'estigma de les malalties mentals. I per què homes? es preguntarà algú Perquè els homes són els que menys recorren a l'ajuda d'altres per sanar-se i també perquè els costa molt més reconèixer-se en públic com algú que ha patit».

Des de fa un any, aquest projecte s'està treballant a Mallorca. Jaume Payeras com a coordinador de el projecte i Sebastià Mascaró com a mediador cultural, al costat de l'artista, impulsen el projecte 'Hope' a Mallorca i la Fundació Sa Nostra els ha obert les seves portes per acollir les seves primeres activitats a Mallorca.

El president de la Fundació Sa Nostra, Jaume Canudas advoca pel suport a projectes sobre salut mental i l’ajut a la seva desestigmatització. Per la seva banda, el mediador cultural Sebastià Mascaró destaca que «el primer que ens plantejàrem va ser aconseguir la col·laboració d'una associació que tengués un vincle directe en línia amb l'objectiu de el projecte i la trobàrem en Homes Transitant, una associació que debat i promou les masculinitats igualitàries».

El coordinador del projecte, Jaume Payeras, per la seva banda, afegeix que: «Als organitzadors, ens agradaria que l'exposició pogués ser visitada pel major nombre de persones possible i especialment per gent jove, ja que es tracta d'una població de risc, per això animam als centres docents i tot aquell que treballi en temes de joventut, a difondre l'exposició i el seu missatge». «El projecte tendrà una continuïtat, hem aconseguit dur-lo a terme gràcies a la col·laboració de diferents associacions i persones a les què estam agraïts i convidarem a sumar-s'hi a altres associacions i entitats que juguen un paper molt important a l'hora de lluitar contra els estigmes socials», afegeix Payeras.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.