nubes dispersas
  • Màx: 10.62°
  • Mín: 7.47°
10°

ARCA demana rehabilitar l'edifici de GESA «com més aviat millor»

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha reclamat aquest divendres rehabilitar l'edifici de GESA «com més aviat millor» i que les construccions dels voltants respectin les visuals d'aquesta construcció, després d'anunciar-se el preacord entre Cort i Endesa per a aquesta zona de la façana marítima.

«Tant la rehabilitació com els nous usos han de preservar realment l'edifici», han incidit. De fet, «la vàlua del projecte de rehabilitació serà màxima si no es nota per a res la intervenció». En aquest sentit, adverteixen que «la terrassa no ha de colonitzar-se» ni per xemeneies ni per altres elements, i «tampoc la façana pot ser alterada per rètols que alterin la seva unitat».

A més, ha demanat que l'edifici que podrà construir Endesa «no tengui un impacte visual negatiu» sobre el de GESA. «Ha de ser un bon projecte respectuós amb l'edifici catalogat de Ferragut», han apuntat. També entenen que la zona verda hauria de respectar les visuals sobre GESA, si bé s'han mostrat en desacord que l'Ajuntament «es reservi en el futur construir cap edifici d'equipament».

En qualsevol cas, creuen que si es compara la barrera d'edificis prevista fa anys i el que es construirà en primera línia ara, se surt «guanyant». «Ara bé, les necessitats de la ciutat en tots els barris són moltes i no es pot privilegiar tantes inversions en determinats barris i mantenir a l'oblit barris desfavorits», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.