algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

'La Soledat: una mirada en femení', una manera d'explicar la barriada palmesana «més enllà de la secció de successos»

Nou dones residents a la barriada palmesana de La Soledat han participat en un projecte de fotografia participativa sobre el seu barri, sota el títol 'La Soledat: una mirada en femení', amb el qual representar la realitat de la zona, «que s'estén més enllà de la secció de successos».

La mostra compta amb 30 instantànies i un reportatge documental, que es podran veure al Gran Hotel de l'11 al 17 de gener i al Museu Krekovic del 25 de gener fins a finals de febrer.

Les dones que han participat en el projecte tenen entre 35 i 65 anys i són de diferents cultures: espanyoles, bolivianes, equatorianes, marroquines, entre altres.

Les fotògrafes han estat seleccionades per treballadores socials de Serveis Socials de Llevant Sud i de Càritas i han estat coordinades pel periodista i fotògraf Diego Menjibar Reynes. L'Associació És Grec va cedir un espai per a impartir classes teòriques de fotografia a les participants.

Segons Menjibar, «s'ha volgut contar el barri des d'una altra perspectiva, des de dins, contat per les seves veïnes i no per algú aliè al barri». Cada fotografia va acompanyada d'un títol i una descripció fets per l'autora, on es mostra el seu punt de vista i la seva opinió «sobre la situació d'abandó en què es troba el barri», ha explicat.

Així mateix, també s'ha volgut oferir aquesta activitat alternativa amb la intenció de treballar per a canviar la imatge del barri de La Soledat, «tan estigmatitzada i fins i tot oblidada per les administracions públiques i els mitjans de comunicació», incideixen des de From Inside, l'organització del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.