algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

L'Estendard de la Conquesta va penjar de la balconada de Cort durant el 31 de desembre

179129

La Festa de l'Estendard és la celebració cívica més antiga d'Europa que es manté viva. Commemora la conquesta de la ciutat per part del Jaume I l'any 1229 després de segles de dominació àrab. La seva celebració es remunta al segle XIII. Ni en època de guerra s'havia suspès.

El 2020, amb motiu de la pandèmia de coronavirus, l'Ajuntament de Palma va decidir suspendre gairebé tot el programa.

Enguany l'Estendard no va poder ser homenatjat al centre de la plaça de Cort, però es va penjar de la balconada de l'Ajuntament.

La institució municipal va decidir cobrir amb el domàs vermell tot el balcó, d'on penjaven tres banderoles amb l'escut de la ciutat. Es van posar també, com en els darrers anys, els escuts dels Senyors que van acompanyar al Rei en Jaume en la conquesta de Mallorca (Comte d’Empúries, Nuño Sanç, el rei d'Aragó, el vescomte de Bearn i el bisbe de Barcelona), a més dels d'altres participants. El quadre del Rei en Jaume es va exhibir, com és habitual aquest dia, en aquest cas amb una corona de llorer als seus peu.

Però la principal novetat va ser l'exposició al balcó del Estendard reial de la conquesta de Mallorca -que no va poder ser col·locat en la Plaça de Cort- i de la cimera del Rei Martí. Tots dos són rèpliques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.