algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Cort ret homenatge a l’artista Jaume Salvadiego amb una exposició centrada en motius jazzístics

178801

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, i la comissària de l’exposició, Magdalena Aguiló Victory, han presentat aquest dimarts l’exposició 'Il·lustracions del món del jazz de Jaume Salvadiego' i 'Homenatge de 22 artistes al jazz de Jaume Salvadiego', emmarcada en el Festival Jazz Palma 2021. La mostra consta de 35 aquarel·les d’artistes del jazz fetes per Salvadiego i la reinterpretació que 22 artistes fan de la seva làmina 'Chet Baker'. L’exposició es podrà veure a l’entrada del Teatre Municipal Xesc Forteza del 22 de desembre al 14 de febrer de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 h i a partir d'una hora abans de cada funció.

A més dels seus coneguts mons submarins, Salvadiego va crear una excel·lent col·lecció de retrats de figures del món del jazz- Chet Baker, Miles David, Charles Mingus, Nina Simone…; una llarga llista que inclou els creadors més potents d’aquesta especialitat musical. La col·lecció de músics de jazz de Jaume Salvadiego va néixer al voltant del Mallorca Jazz sa Pobla i va cristal·litzar en una exposició al mateix municipi en el marc del festival de l’estiu de 2015.

«El Festival Jazz Palma 2021 és el millor marc per retre aquest homenatge a Salvadiego, un artista multidisciplinar i gestor cultural molt estimat a ca nostra i que ens va deixar recentment. Salvadiego va il·lustrar un bon grapat de músics de jazz, alguns d’ells presents en la nostra memòria per haver desfilat per l’històric Festival de Jazz Palma els anys 80», ha dit Noguera.

«Salvadiego va ser un creador nat, capaç d’endinsar-se en múltiples registres del món de l’art. Habitava amb més facilitat els terrenys alternatius i gairebé sempre treballava des d’espais que fugien de l’aixopluc institucional; d’aquí que fos també impulsor de propostes d’artistes, la majoria sense presència als canals convencionals de l’escena local», ha recordat la comissària Magdalena Aguiló.

Els artistes que interpreten les obres treballaven habitualment amb Jaume Salvadiego, que havia comissariat diferents exposicions de tots ells a diversos de la ciutat, com puguin ser Miquel Àngel Llonovoy, Lluís Juncosa o Lluís Fuster.

A més, amb motiu d’aquesta exposició l’Ajuntament de Pama ha editat un calendari de l’any 2021 amb 12 il·lustracions de Salvadiego, dissenyat per Paz Talens, a mode de catàleg de l'exposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.