algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Arrenca el procés per a definir els possibles usos de les galeries de la plaça Major

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de Participació Ciutadana, Claudia Costa, han presentat aquest divendres les 32 entitats que formaran part del procés participatiu per a definir els possibles usos de les galeries de la plaça Major de Palma.

Entre els participants hi ha representants de patronals, de la societat civil, cultural, empresarial, històrica i veïnal d'aquest lloc emblemàtic de la ciutat de Palma. D'altra banda, el col·lectiu Arquitectives serà l'encarregat de coordinar tot el procés.

Des d'aquest divendres i fins al pròxim 6 de desembre s'ha obert una enquesta per a conèixer l'opinió de la ciutadania sobre el futur d'aquest espai. Per a participar els ciutadans han de dirigir-se a la web de l'Ajuntament o en les xarxes socials del consistori on trobaran l'enllaç https://arquitectives.survey.fm/futur-placa-major on hauran d'emplenar un formulari.

També es podrà fer mitjançant un codi Qr en els punts d'interacció que s'instal·laran els pròxims dies 24, 25 i 26 en la plaça Major. Aquests dies també es faran visites en grup i el dia 26 hi haurà diferents tallers infantils.

Per al regidor Jarabo, «aquest procés és un exemple que la presa de decisions importants per part de l'Ajuntament ha de ser conjunta amb la ciutadania». «El futur de la nostra ciutat depèn d'un treball conjunt de deliberació entre societat civil, ciutadans i l'equip de govern. És el model que volem i amb el qual volem animar a la ciutadania al fet que formi part», ha assenyalat.

Segons l'Ajuntament de Palma, el procés participatiu s'emmarca en tres etapes diferenciades. La primera d'elles, el diagnòstic, ja es va fer el mes d'octubre passat, al novembre es duu a terme la programació esmentada anteriorment i al desembre està previst que se celebrin diferents taules sectorials per a poder elaborar la memòria.

Les propostes recollides en aquest procés participatiu s'estudiaran després des del punt de vista tècnic, jurídic i econòmic per a avaluar la seva viabilitat. Aquest és el pas previ al concurs d'idees arquitectònic i de projecte de gestió de l'espai que farà l'àrea de Model de Ciutat l'any vinent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.