nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

Els casals de barri comencen a reprendre les activitats adaptant-se a la normativa Covid

Els casals de barri de Palma han començat a reprendre les seves diverses activitats adaptant-se a la normativa COVID que suposa reducció de cabuda de persones, el desdoblament dels grups, així com apostar per la semipresencialitat i els tallers en línia.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dimarts, el reprendre les activitats en els casals de barri ha suposat adaptar les noves limitacions d'aforament màxim de les sales per a activitats dirigides (fisicoesportives i de ball) d'aquests. El nou càlcul s'adapta a les mesures previstes en el BOIB 184, de 24 d'octubre de 2020.

D'acord amb aquesta nova normativa, la capacitat de les sales per a activitats dirigides (físiques, esportives, de ball o similars) es redueix al 30 per cent de la seva capacitat, garantint una distància interpersonal de dos metres. Això afecta 70 activitats de les 149 que es duen a terme en els casals que són gestionats pel Consistori palmesà, això són gairebé el 50 per cent de les activitats programades.

A més, per a poder mantenir els mateixos grups i horaris que ja estaven programats s'ha fet una revisió acurada de places ocupades, estudiant possibles alternatives per a cadascun dels grups. Finalment s'ha optat pel desdoblament d'aquests, la *semipresencialidad o continuar amb l'activitat en línia.

En aquest sentit, en el cas d'aquells grups que tinguin un nombre de places ocupades igual o inferior al nou aforament reduït, l'activitat seguirà com estava programada, de manera presencial.

Si bé, es crearan nous grups per a poder desdoblegar l'actual en dos grups diferents en cas que hi hagués disponibilitat d'espai, de manera que la sala on es duen a terme les activitats s'adapti al nou aforament permès.

Quan això no sigui possible per falta d'espai, s'oferirà el taller de manera semipresencial, la qual cosa suposarà que els usuaris es dividiran en dos subgrups que alternaran setmanalment l'activitat presencial amb l'activitat en línia. Aquest fet suposarà que les sales on es duguin a terme les activitats s'hauran de dotar d'equips informàtics perquè es puguin seguir les classes des de casa.

Del total de 70 activitats afectades, 61 es desenvoluparan a través d'aquest sistema de semipresencialitat. La seva implementació es farà de manera progressiva durant els pròxims dies. Aquesta opció permetrà mantenir la programació alhora que es donarà resposta als interessos de la ciutadania.

Respecte als tallers que es fan en línia continuaran amb la seva activitat sense incidències. Per a implementar aquestes noves mesures en els casals de barri gestionats per entitats veïnals, l'Ajuntament els ha informat dels nous aforaments permesos per a facilitar el compliment i poder continuar amb els tallers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.