algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Cort crea una línia de subvencions per a entitats que fan feina amb dones a entorns de prostitució

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la línia de subvencions per a entitats que fan feina amb dones a entorns de prostitució i que està dotada amb 270.000 euros. Vivas ha destacat que aquesta quantitat «representa un increment d’un 103% respecte a l’any passat» i que és «una quantitat històrica que demostra el ferm compromís de l’equip de govern contra l’explotació sexual de la dona».

«Aquesta línia de subvencions és una eina de l’Ajuntament per a poder accedir a les dones en situació de prostitució i poder ajudar-les. Enguany és especialment important perquè a causa de la Covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma hi ha hagut una emergència social i és molt important protegir a les víctimes de violència de gènere i a les víctimes de l’explotació sexual», ha explicat.

La regidora ha recordat que aquestes subvencions s’emmarquen al pla estratègic i que impulsa la feina amb les entitats. «Volem dotar les entitats d’ajuda perquè l’Ajuntament pugui arribar allà on és necessari», ha afegit.

L’any 2019, les visites realitzades per les entitats varen atendre 1.735 dones que exercien la prostitució. En aquest sentit, Vivas ha puntualitzat que al 33% dels locals no es va poder accedir. «No tenim accés al fenomen de manera precisa, hi ha moltes dones a qui no podem accedir», ha explicat i ha puntualitzat que la prostitució de carrer «pràcticament no s’exerceix i majoritàriament es realitza a entorns tancats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.