nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els Premis Ciutat de Palma 2020 incorporen les categories de periodisme i patrimoni gastronòmic

172587

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres les bases de la convocatòria dels Premis Ciutat de Palma 2020. Es tracta d’una línia de suport a la creativitat i la producció literàries, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l’audiovisual, la investigació, el periodisme i el patrimoni gastronòmic. Enguany com a novetat, s’incorporen dues noves categories: periodisme i patrimoni gastronòmic.

Per a atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió del Premis Ciutat de Palma es compta amb 94.000 €. Els Premis es distribueixen en les següents modalitats i la corresponent dotació econòmica:

-Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la 26.000 €
-Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia 12.000 €
-Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals 12.000 €
-Premi Ciutat de Palma de Còmic 10.000 €
-Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música 6.000€
-Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques 6.000 €
-Premi Ciutat de Palma d’Audiovisuals 10.000 €
-Premi Ciutat de Palma d’Investigació 6.000€
-Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme 3.000 €
-Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic 3.000 €

Així, entre les novetats d’aquest 2020 destaquen la incorporació de dues noves modalitats: el Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme i el Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic. Tots els premis tenen el mateix termini de presentació d'obres, que començarà l’endemà que es publiquin les bases i finalitzarà el 16 d’octubre de 2020 a les 23.59 h.

«L’Ajuntament de Palma convoca el Premi Ciutat de Palma de Periodisme amb la finalitat d’estimular el periodisme d’investigació i promoure, incentivar i reconèixer la feina de les persones professionals del periodisme que treballen per a treure a la llum informacions de rellevància», ha explicat la Coordinadora General de Cultura, Francisca Niell.

Es poden presentar articles, sèries d’articles, reportatges i/o treballs de fotoperiodisme, publicats a premsa impresa o digital, publicacions periòdiques, ràdio o televisió i blogs o altres canals digitals entre el primer de gener de 2019 i el 30 de setembre de 2020.

Els treballs que hi concursin han de ser en català i hauran de tenir com a eix la ciutat de Palma pel que fa a la temàtica o el marc d’incidència. Poden haver estat realitzats per un sol autor o per diversos autors, els quals seran considerats coautors.

L’Ajuntament de Palma convoca el Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic amb la finalitat de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca realitzada per a conservar i divulgar aquest patrimoni. El Premi està obert a qualsevol persona major d’edat que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional.

També hi ha canvis respecte al Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals. «A diferència de les convocatòries anteriors, l’artista premiat/ada conserva la propietat de l’obra perquè es tracta de concedir un premi i no d’adquirir una obra», ha dit Niell.

Per tal de facilitar la presentació de les obres als Premis així com la feina dels jurats aquest any, amb l’excepció del Premi d’Investigació i del Premi de Patrimoni Gastronòmic, es farà a través d’una plataforma digital especialitzada com és mundoarti.

«Seguim apostant per la cultura com a eix vertebrador de la societat, per això refermam el nostre compromís amb l’impuls de la creació artística i no només convocam els Ciutat de Palma sinó que n’ampliam les categories i tenim més cura, si és possible, dels creadors», ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.