muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Vivas: «Volem dur a les escoles els valors del 8M i de la lluita contra l'LGTBI-fòbia»

172511

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha presentat aquest dilluns les subvencions adreçades a la joventut, uns ajuts que s'emmarquen en el Pla Estratègic 2020-2022 d'aquesta àrea, amb uns objectius transversals a les diferents competències que abasteix la regidoria.

Com a novetat respecte a altres convocatòries es pretén fomentar la participació dels joves de la ciutat amb l'associacionisme, de manera que se subvencionaran els costs legals que suposi la constitució d'entitats juvenils.

Se cerca promoure projectes dirigits a combatre el sexisme o qualsevol tipus de violència envers les dones als espais d'oci, actuacions dirigides a sensibilitzar sobre l'LGTBI-fòbia i l'assetjament escolar als centres educatius i espais d'oci, promoure les actuacions per a combatre el canvi climàtic fomentant activitats respectuoses amb el medi ambient i el desenvolupament d'activitats intergeneracionals per tal de promoure l'envelliment actiu i la lluita contra la soledat.

Per a la regidora Sonia Vivas, aquesta línia de subvencions «és important perquè per primera vegada treballa uns eixos transversals. Cerca, sobretot, fomentar l'associacionisme, que els joves creïn noves entitats, que s'associïn, un fet molt important a les lluites. Volem que els joves tenguin formació i puguin treballar contra l'LGTBI-fòbia i també sobre els valors feministes».

Es destinaran 35.000 euros a les Federacions i Agrupacions d'Entitats Juvenils que actuen a la ciutat de Palma. Hi ha dues modalitats de subvencions: la primera adreçada al manteniment general de la federació que inclou despeses de lloguer, subministraments indispensables i la segona modalitat adreçada a dur a terme projectes i activitats de dinamització d'oci per a joves associats o no.

D'altra banda es destinaran 63.000 euros a programes, projectes i activitats en matèria de joventut. Entre les novetats s'inclouen les despeses derivades del procés de constitució legal de l'associació o entitat juvenil. També se subvencionaran activitats i programes socioeducatius, lloguer d'espais per a realitzar-les, difusió i marxandatge.
Les sol·licituds es podran presentar fins a trenta dies després de la publicació de les subvencions al Butlletí Oficial de les Illes Balears a qualsevol oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mar, fa mes de 3 anys

Què han d'anar a fer si ni saben distingir sexe (biologia) de gènere (constructe social) i s'emperren en ficar a les persones amb una intersexualitat entre les seves sigles quan no té res a veure ni amb orientacions sexuals, ni amb gèneres ni amb sentiments, sinó amb errors genètics.
Si envien activistes, no faran més que embullar la troca.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente