algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Cort realitza la primera actuació aèria contra la proliferació de mosquits a s'Arenal i Pla de Sant Jordi

L'Ajuntament de Palma, a través del servei de prevenció de plagues, ha realitzat aquest divendres des de les 08.00 hores la primera aplicació aèria amb helicòpter de producte larvicida per a evitar la proliferació de mosquit comú a s'Arenal i en el Pla de Sant Jordi.

Segons ha informat la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, aquest divendres, «durant tot el mes d'abril l'equip ha treballat de manera manual; no obstant això les elevades temperatures i l'aigua acumulada per les pluges del mateix mes ens obliguen a emprar mitjans aeris per a ser més efectius».

En aquesta línia, Cort ha explicat que des de les 08.00 hores d'aquest divendres un helicòpter ha aplicat producte larvicida en al voltant d'unes 70 hectàrees de ses Fontanelles, el Pla de Sant Jordi i Bassa de Can Guidet, on prèviament l'equip de plagues havia detectat proliferació de larves.

Així mateix, ha comunicat que s'han dut a terme una inspecció de les zones susceptibles d'inundació per a identificar possibles punts de risc i establir una distància de seguretat de 50 metres amb els habitatges. Amb tot, el Consistori ha demanat a la ciutadania que eviti la presència d'aigua embassada en zones privades per al mosquit tigre, que prolifera en hàbitats domèstics entre maig i novembre.

Monitoratge

D'altra banda, sobre l'equip de prevenció de plagues, ha donat a conèixer que té un total de set equips, cinc en els districtes de Palma, un per a urgències i un d'atenció als mosquits. En total, aquests equips estan composts per 14 operaris.

Sobre aquest tema, ha detallat que el servei de prevenció de plagues manté durant tot l'any un sistema de vigilància, que consisteix en revisions periòdiques a les col·leccions hídriques per a detectar inicis de l'activitat dels mosquits mitjançant la visualització de larves actives. Enguany les primeres larves actives es van detectar el 17 de febrer.

Finalment, respecte a aquest programa de control de plagues de mosquits, el Consistori ha assenyalat que l'objectiu és detectar «al més aviat possible» la presència de larves per a així poder actuar i controlar les poblacions en el moment del seu cicle biològic en el qual són «més vulnerables», és a dir, en fase larvària.

Tractament

Quant al tractament, el producte utilitzat és un larvicida biològic específic per a larves de mosquits que, ha explicat l'Ajuntament de Palma, a més de ser més efectiu, és selectiu, segur per a les persones i respectuós amb el medi ambient.

Enguany el tractament aeri es duu a terme ara, ha explicat, perquè durant el mes d'abril s'han acumulat precipitacions de 72mm que han deixat zones del Pla de Sant Jordi inundades, la qual cosa unit a les altes temperatures diürnes i els més de 15° nocturns han afavorit el desenvolupament de mosquits que han pogut completar el seu cicle biològic en sis o set dies.

Durant el tractament dut a terme durant aquesta jornada, a més de la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, han estat presents el director general de l'àrea, Joaquin de Maria, i el responsable de l'empresa adjudicatària de prevenció de plagues, Lokímica, Alberto Chordá.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.