cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma s'oposa a l'ampliació de les terrasses i demana concretar aforaments

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha rebutjat aquest dimecres la possibilitat que s'ampliï el nombre de terrasses i la mida de les mateixes i ha demanat a l'Ajuntament que modifiqui l'ordenança per a concretar el nombre de taules, cadires i l'aforament permès en cada terrassa.

Així ho ha expressat l'entitat en un comunicat difós aquest dimecres on argumenta que si s'amplia l'espai de les terrasses, es veurà reduït l'espai públic de pas i «dificultarà molt poder mantenir la distància mínima de dos metres entre persones»

A més, ha assenyalat que, amb previsions d'una temporada sense turistes, «la pràctica totalitat de l'espai disponible i l'aforament» serà per a la ciutadania de Palma.

En aquest context, la Federació sospita que la petició dels restauradors és «un pretext per a poder aconseguir l'ampliació i que quedi per sempre».

«Sol·licitar l'ampliació de les terrasses, des del nostre punt de vista està fora de context, és absurd però sobretot insolidari i molt egoista», ha declarat la Federació d'Associacions de Veïns.

D'altra banda, la Federació s'ha demanat com determinarà l'Ajuntament el 30 per cent d'obertura de taules a cada terrassa si no es va incloure en l'ordenança l'especificació del nombre de taules i cadires per terrassa, com demanava l'entitat.

Finalment, la plataforma ha defensat que les terrasses siguin «un dels elements importants de dinamització de la ciutat sempre dins d'un ordre, respectant les ordenances, el medi ambient, la convivència, la seguretat i la salut de les persones, fugint de l'actual model econòmic basat en la massificació i l'especulació com a única opció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Basta d´Ingenus, fa mes de 3 anys

És que les terrasses només les haurien de fer servir qui en tenen. No agafar espai públic que és de tots!
Perquè no donen ni un benefici al ciutadà de peu. Al revés. Vos han convidat mai a uncafetó per les molèssties que us provoquen?

Valoració:0menosmas
Per Gràcies, fa mes de 3 anys

Gràcies, Associació de Veïns de Palma, per defensar que tots poguem caminar per les aceres, sense haver de de baixar per mor de les taulesi les cadires, ni alenar fum de tabac, ni la xerrameca dels clients.

Valoració:3menosmas
Per Vei, fa mes de 3 anys

Cal recordar que el carrer es públic, de tots, i els restauradors fan negoci amb ell, per una pixarada.
A veure si s'assabenten ells, i l'ajuntament.

Valoració:4menosmas
Per El lobby turistificador ataca de nou!, fa mes de 3 anys

El lobby turistificador ataca de nou! No aprendrem mai, ni amb una crisi com l'actual, molt subsegüent al monocutiu de turistificació que ens venen com una font de riquesa (que ho és però només per a uns pocs, aprofitant-se de allò que és de tothom). A més, aquest model de turisme massiu ha sigut clau per a ajudar a magnificar aquesta pandèmia.
A veure si aprenem d'una vegada!!! Esper que no hàgim de rescatar-los, de la mateixa manera que ells tampoc socialitzen els guanys.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente