algo de nubes
  • Màx: 14.34°
  • Mín: 9.65°
14°

Es podrà utilitzar el Bicipalma amb l'ús de guants a partir d'aquest dimarts

L'Ajuntament de Palma recupera aquest dimarts el servei de bicicleta pública Bicipalma, suspès des del passat 15 de març arran de les mesures de Cort davant la declaració de l'estat d'alarma, i serà obligatori l'ús de guants per part dels usuaris.

Segons ha informat Cort, amb la reobertura d'aquest servei es vol contribuir a «impulsar l'ús de la bicicleta durant i després la pandèmia», tal com es va acordar a la reunió de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta de la qual Palma forma part.

En aquest sentit, han explicat, la bicicleta és un tipus de transport individual que facilita la distància física, és una modalitat de transport que no contamina i que per tant evita contribuir a agreujar l'estat de les persones malaltes i a més no fa renou. En aquest sentit, des de Cort han recordat que durant l'estat d'alarma únicament estan autoritzats els desplaçaments per a accedir als llocs de treball i als serveis bàsics.

De manera diària els treballadors i treballadores de Bicipalma, han programat neteges desinfectants en totes les estacions i bicicletes. Igualment, a partir d'aquest dimarts i com a mesura de seguretat, per a usar Bicipalma serà obligatori emprar guants.

Segons han indicat des de l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma, es compensarà el període en què aquest servei no ha estat operatiu creant un abonament pels dies que no s'han gaudit i que començarà a comptar quan l'usuari hagi esgotat la tarifa que tingui contractada.

D'altra banda, a més d'aquest servei des d'aquest dilluns tornen a estar operatives les 12 àrees de circulació restringida (Acire) de Palma, que també havien estat suspeses des del passat 15 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per S. Salom, fa mes de 3 anys

(en resposta a Vaja, vaja!)

A http://www.mobipalma.mobi, al apartat de bicicletes/bicipalma/, a preguntes freqüentes trobareu la següent informació:

Quan de temps puc emprar una bicicleta?

Els trajectes de fins a 30 minuts són gratuïts amb la quota d’abonament.

Què pasa si estic més de 30 minuts a tornar la bicicleta?

Els trajectes que superen els 30 minuts tenen implícita una tarifa per ús. Veure tarifes

--------

La funció és clara: El servei de bicicleta pública és essencialment per fer servir una bicicleta com a transport públic, per desplaçaments de 30 minuts amb l'abonament pagat i sense cap cost afegit.

En aquests moments en periode d'alarma es pot fer servir només per anar a les activitats permeses pel decret: Anar a la compra, a la feina, a la farmàcia, etc.

S'ha de entendre què la bicicleta és també un mitjà de transport.

Valoració:0menosmas
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

I ho controlaran tan bé com les sortides dels menors?
Qui ho controla si están una hora o tot lo dia?

Valoració:0menosmas
Per S. Salom, fa mes de 3 anys

(en resposta a Astorat!)
Des de diumenge poden sortir una hora a passejar tots els dies, al·lots fins a 13 anys, acompanyats d'un adult.

El servei de bicicleta pública que estarà disponible a partir de demá és únicament pels desplaçaments que permet fer el decret d'alarma.

La bicicleta és un vehicle, un mitjà de transport, sí.

Valoració:0menosmas
Per Astorat!, fa mes de 3 anys

Que no havien dit que només podrien sortir els infants menors de 10 anys acompanyats d´un adult?
O ho entès malament? O torna-m´hi torna-hi: Donde dije digo digo diego...
Que vagin a fer un curset de planificació i que no embullin la gent!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente