algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
23°

El Govern obliga a l'ús generalitzat de mascaretes en la tornada a la feina de les ocupacions no essencials

El Govern obliga a l'ús generalitzat de mascaretes en la tornada a la feina de les ocupacions no essencials. | dBalears/Arxiu

El Govern balear obliga a l'ús generalitzat de mascaretes en l'anunciada tornada a la feina de les ocupacions no essencials - comerç, transports, construcció, recollida de residus, seguretat i vigilància i neteja- com a mesura de protecció individual enfront del coronavirus (COVID-19).

Segons el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, «l'ús generalitzat de mascaretes individuals haurà de garantir-se tant en aquelles ocupacions on és possible mantenir una distància de seguretat de dos metres i, també, d'una forma més especial en aquells on no és possible».

Sobre aquest tema, ha posat l'accent que «aquelles empreses que no puguin garantir l'ús generalitzat de mascaretes poden continuar acollint-se als Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs)».

Així mateix, ha assenyalat que aquesta mesura s'inclou en els protocols desenvolupats per l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal) i la Conselleria de Salut i Consum per a posar en marxa protocols de seguretat de cara a reforçar la prevenció en els sectors i activitats no essencials.

D'altra banda, el president del Ibassal, Rubén Castro, ha fet referència al fet que, a més de l'ús generalitzat de mascaretes, els protocols elaborats exigeixen «reforçar la higiene individual».

Sobre aquest tema, ha anunciat que «els treballadors hauran de tenir a la seva disposició gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans. Si això no fos possible, les empreses hauran de facilitar l'ús d'aigua, sabó antisèptic i paper assecant».

Així mateix, ha assenyalat que s'haurà de fer una «major» neteja de cadascun dels centres de treball, així com de les eines o equips de treball, «no només per a evitar el contagi directe, sinó també l'indirecte».

Amb tot, ha posat l'accent que, d'acord amb indicacions de l'autoritat sanitària, «s'haurà de portar un registre diari dels treballadors que acudeixen a les empreses per, en cas de detectar un possible positiu, seguir la cadena de contagis».

D'altra banda, en el cas específic de la construcció, Castro ha assenyalat que, seguint pautes de Madrid, «en el cas de transport o desplaçament de mercaderies, podran anar en la cabina dos treballadors sempre que sigui necessari». En la resta de transports, ha matisat, «podran anar un treballador per cadascuna de les fileres».

Finalment, ha indicat que, «per a cadascun dels sectors, s'ha elaborat un qüestionari perquè els treballadors responguin previ a la seva incorporació». L'objectiu, han conclòs tant Castro com Negueruela és «no només protegir els treballadors, sinó també el conjunt de la població que continua confinada a les seves llars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Sanidad, no té “la sensació” que el retorn a la feina hagi “d’augmentar” el nombre de contagis.
El Govern balear obliga a l'ús generalitzat de mascaretes en l'anunciada tornada a la feina de les ocupacions no essencials
El President Torra demana per carta a Sánchez que no aixequi el confinament total i li reclama els informes en què es basa per fer-ho
No sembla que estiguin haire ben coordinats, oi?
I de les mascaretes ja ni us en parlo...jo tinc la que em va fer la meva dona.

Valoració:6menosmas
Per Patètic, fa mes de 3 anys

Obliga? I si no es preocupen que hi hagi prou suministrament, com pot obligar?
Primer que compleixi ell. Després ja demanarà explicacions!
Ahir vaig aconseguir la primera mascareta! L´he de reservar i reutilitzar-la fins que aguanti?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente