algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

Felipe VI renuncia a la seva herència personal i elimina l'assignació oficial al Borbó emèrit

Felipe VI renuncia a la seva herència personal i elimina l'assignació oficial al Borbó emèrit. | dbalears/Arxiu

La Casa del Rei ha anunciat aquest diumenge que Felipe VI ha renunciat a l'herència de Don Juan Carlos «que personalment li pogués correspondre» i ha avançat també que el Borbó emèrit deixa de percebre l'assignació que té fixada en els Pressupostos de la Casa Reial.

Felipe VI ha renunciat també «a qualsevol actiu, inversió o estructura financera l'origen de la qual, característiques o finalitat puguin no estar d'acord amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seva activitat institucional i privada i que han d'informar l'activitat de la Corona».

El Palau de la Zarzuela ha emès aquest comunicat arran de les informacions publicades per diversos mitjans respecte a què l'actual rei apareix com a beneficiari de dues fundacions anomenades 'Zagatka' i 'Lucum'.

En el primer cas, afirma que el rei el desconeixia, però que en tal cas renuncia a ella; en el segon, que va tenir coneixement per un despatx d'advocats el març de 2019 i que a l'abril va comparèixer davant notari per tal de manifestar que havia dirigit una carta al seu pare perquè «si fos certa la seva designació o la de la Princesa d'Astúries com a beneficiaris de la citada Fundació Lucum, deixés sense efecte tal designació, manifestant igualment que no acceptaria participació o cap benefici en aquesta entitat».

El comunicat afirma també que Juan Carlos ha demanat «que es faci públic» que «de les dues Fundacions anteriorment citades en cap moment va facilitar informació» al seu fill i que ha designat per a la seva representació a l'advocat Javier Sánchez-Junco Mans que, en l'exercici del dret a la defensa, serà a partir d'aquest moment qui procedeixi a donar compte públicament de les informacions que el puguin afectar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Raonant, fa mes de 4 anys

Si renuncia al seu pare, vol dir que renuncia al seu llinatge. I si renuncia al seu llinatge, ja no hi ha cap motiu per continuar essent rei.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ enhorabuena - més aviat, aquest rei teu sembla que té una flor al cul per tenir tants babaus com tú, de seguidors.

Valoració:3menosmas
Per Farts!, fa mes de 4 anys

Ens hauria de caure la cara de vergonya a tots. A ell per fer el que fa i a nosaltres per no enviar-lo a can Pistraus!

Valoració:5menosmas
Per i tant, fa mes de 4 anys

No se puede renunciar a la herencia ni siquiera a la legitima en vida del causante; pero una vez abierto el testamento, si que puede hacerlo con total libertad. Con una serie de requisitos, por supuesto, pero con total libertad.

Además, si antes del fallecimiento del causante, se deja notarialmente escrita la voluntad del heredero de su renuncia, es factor importante tal como manifiesta el Derecho Civil.

Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa mes de 4 anys

No crec en la ignorància de Felipe, a més, renunciar als 65 milions de "propina" de l'AVE a la Meca no és renunciar als altres 2.000 milions que se li calculen a Juan Carlos i que, presumptament, provenen d'altres comissions vàries. Tampoc diuen si les filles de Felipe també renunciaran, ja que són les hereves legals, en cas que l'avi mori sense testar, per tant, la fortuna aniria a parar a les seves butxaques. El més honest per part de tots ells seria que la fortuna que ja ha sortit, i la que sortirà, reverteixi al tresor públic, però això no passarà, aquí ningú retorna un duro dels diners aconseguits il·lícitament. Sorprèn que la monarquia es mantingui en peus després de semblant espectacle, fins i tot aprofitant el confinament obligatori de la població per a informar del lavatori de mans de l'hereu. Iglesias i Garzón haurien de dir alguna cosa, però em temo que estan encantats amb les seves noves companyias i fan els ulls grossos, com ells, a les entremaliadures reals. Quin fastic!

Valoració:9menosmas
Per Fantàstica enhorabuena!, fa mes de 4 anys

Enhorabuena? No havia d´esperar que l´enxampassin!
Ho hagués confessat si no hagués estat així?
Quin caperrinoi més brillant que té n´enhorabuena!

Valoració:7menosmas
Per Domo arigato, fa mes de 4 anys

Tancau fronteres, que aixo esta ple de lleponesos.

Valoració:9menosmas
Per És molt rar, fa mes de 4 anys

No se pot renunciar a una herència fins que el que la deixa s'ha mort i s' ha obert el testament.
Com mos prenen es pel!

Valoració:16menosmas
Per Tot menys el que hauria de fer, fa mes de 4 anys

El que ha de fer és someter se a un referéndum i que siguin els ciutadans, perdó; els seus súbdits, els que decidesquin si volen continuar amb una institució arcaica a la prefectura de l'estat, o si pel contrari volen una república.

Valoració:16menosmas
Per enhorabuena, fa mes de 4 anys

Un Rey como Dios manda. Enhorabuena, Majestad

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente