algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Comerciants de Palma protesten contra els canvis de mobilitat

Alguns comerciants del centre de Palma han tancat aquest dijous durant una hora els seus negocis sota el lema 'El comerç urbà es traspassa' en protesta pels canvis la mobilitat a la ciutat que està impulsant l'Ajuntament.

Els participants que s'han sumat a la reivindicació, organitzada per Afedeco i Pimeco, s'han reunit a la plaça del Mercat i, des d'allà, s'han dirigit al ple de Cort per a fer públiques les queixes dels comerciants. Més concretament, segons fonts de l'organització, han estat més de 200 persones, entre membres del petit i mitjà comerç, de les patronals i veïns de la ciutat que han recorregut els carrers de Palma per aquesta causa. En total, 1.200 establiments (comerços i bars) han secundat la jornada.

El president de Pimeco, Toni Fuster, que ha intervingut en el ple ha volgut deixar clar que no estan en contra de reduir el trànsit en determinades zones de la ciutat, matisant que «ha d'anar acompanyat de projectes a curt termini de remodelació i embelliment, per a fer aquestes zones còmodes i atractives per al passeig de vianants».

Segons ha explicat el president d'Afedeco, Antoni Gayà, en declaracions als mitjans, l'Ajuntament «no hauria de començar la casa per la teulada, sinó amb els fonaments» amb les seves polítiques de mobilitat. En aquest sentit, ha argumentat que en alguns països europeus s'han impulsat les conversions en zona de vianants, si bé ha estat una incorporació «al llarg del temps», a més de comptar amb «un sistema de transport impressionant». El transport de Palma, en canvi, ha criticat que és «precari».

Per això, Gayà ha proposat que es promoguin aparcaments dissuasius als afores dotats amb un servei que els connectés amb el centre, permetent així que fos «fàcil moure's». Ha considerat que Cort «s'ha equivocat i no entem perquè no poden fer marxa enrere» en les seves propostes. «No és el mateix convertir en zona de vianants que tancar el trànsit, la gent no passa», ha dit, avisant que «es convertiran en carrers fantasmes».

En aquest punt, ha considerat que el carrer Velázquez és un precedent, en la qual «varen haver de tancar un 70 per cent dels comerços i, a més, va baixar el valor dels immobles». «Avui dia, no obstant això, és per als vianants i torna a tenir vida», ha dit. Amb tot, han demanat que el grup de govern municipal es reuneixi amb les patronals i el sector per a «dialogar i que no es decideixin aquestes barbaritats sense consensuar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 4 anys

No protesten contra els canvis de mobilitat (TOTS els carrers peatonitzats de Ciutat agreixen el fet i reconeixen que han augmentat vendes); protesten perquè hi ha un govern d'esquerres. No protestaren quan el PP aprovà el projecte de ses Fontanelles, ni el del Fun Mallorca. Simplement segueixen la veu de l'amo i així els va, mosseguen l'única mà que els pot arreglar el que "els seus" van crear i que els ha dut quasi a la seva desaparició.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente