algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Vox proposa que s'examini de llengua castellana tots els ciutadans de l'Estat espanyol

També demanen que no es pugui obligar un funcionari a conèixer o utilitzar una llengua diferent al castellà

Vox vol garantir l''obligació' de tots els espanyols de conèixer el castellà i per a això ha demanat en el Congrés la realització de proves de nivell que l'acreditin, «especialment en els territoris que comptin amb una altra llengua cooficial».

El partit liderat per Santiago Abascal ha portat aquest debat al Ple del Congrés amb una proposició no de llei signada per la secretària general del grup parlamentari, Macarena Olona, i el diputat per Alacant Eduardo Luis Ruiz.

Vox vol aconseguir el suport de la majoria de la Cambra per a garantir l'«obligació de tots els espanyols» de conèixer el castellà, «mitjançant proves de nivell o altres mètodes d'ensenyament i d'avaluació oficials, especialment en els territoris que comptin amb una altra llengua cooficial».

També reclama al Govern que adopti les mesures necessàries per a garantir el dret a «viure plenament i a estudiar exclusivament en castellà en tot el territori nacional», així com a relacionar-se amb totes les Administracions en la llengua oficial de l'Estat.

Vox defensa que ha de garantir-se que el castellà sigui la llengua vehicular, de comunicació i de treball de totes les administracions, sense perjudici que es complementi amb la llengua cooficial en aquells territoris que la tenen.

En qualsevol cas, sosté que «en cap cas» es podrà obligar un funcionari a conèixer o utilitzar una llengua diferent al castellà ni conèixer la cooficial pot ser requisit per a accedir a una ocupació pública.

De la mateixa forma, reclama que tota comunicació de les administracions aparegui escrita en castellà amb forma i grandària que, si més no, siguin iguals a les de l'altra llengua cooficial. I el mateix exigeix per a qualsevol organització que rebi qualsevol tipus de subvenció o ajuda pública.

Per a assegurar el compliment d'aquests requisits Vox vol que el Govern inclogui una relació d'infraccions i sancions que permetin a l'Estat sancionar l'incompliment de la norma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per indignat, fa mes de 4 anys

@Un mallorquí
potser hi hauria "sustos" com dius tu. Però si féssim el mateix amb la resta de treballadors públics que han d'atendre ciutadans mostrin el domini de la llengua de la nostra terra, també oficial cal recordar,... "sustos" quedaria curt.
Perquè sols una llengua d'entre totes les que es parlen a l'estat és l'única que permet ciutadans monolingües amb tots els seus drets blindats a costa de collar i menystenir les altres?

Valoració:5menosmas
Per Un mallorquí, fa mes de 4 anys

N'hauria de 'sustos', començant per molts de professors de les Illes que no en tenen fluidesa...De la mateixa manera que a un professor d'Espanyol li exigeixen un determinat nivell de Català, també haurien d'exigir un nivell d'Espanyol al professor de Català.
Us puc assegurar que més d'un li costaria.
Bé i de l'anglès ja ni cal parlar-ne...
Ara podeu començar a posar-me negatius.
Us escolt.

Valoració:-5menosmas
Per ni més ni menys, fa mes de 4 anys

balearium: Trist,molt trist que tinguis de dependre del traductor per entendre la llengüa de la terra a on vius.I més trist que n´estiguis orgullós i vulguis dona lliçons a altres.
A la Catalunya profunda no hi ha cap problema,no tenim necessitat de traductor per entendre el castellà

Valoració:4menosmas
Per El amperio contra Paca, fa mes de 4 anys

Tranquil, balnearium, que els de la Catalunya profonda son tots a les Termopiles amb els grecs,
correguent en Xerxes. Als amants de la epica classica ja nomes ens queda la Batalla del Maricon , aquell que corria i corria. No te canses de fer el ridicul?.

Valoració:4menosmas
Per indignat, fa mes de 4 anys

@balearium
ja que m'has traduït l'àlies crec que també t'hauria de canviar el teu i anomenar-te, a partir d'ara, hispaniorum...

Quines coses... jo puc obrir premsa en castellà i anglès sense necessitat d'emprar traductors...

Torn a repetir. Em fa llàstima de veure una persona que menysprea tant tota cultura aliena... però clar jo som un il·luminat, no com tu. Com sempre els teus arguments són tan irrefutables.

Valoració:7menosmas
Per I tant, fa mes de 4 anys

Tant de bo baixessis del mon, d'una vegada per totes. Pararem el mon per tu.

Valoració:0menosmas
Per indignat, fa mes de 4 anys

@Balearium
Gràcies pels teus comentaris. Es veu que ets una persona culta, comprensiva i que valores i respectes la diversitat existent en el planeta.
Si jo fes un comentari com el teu se t'encendrien les venes i em diries racista, nazi, supremacista...
Jo simplement sent llàstima per tu, molta llàstima. Sembles una persona tancada, marcada per la rancúnia, amb voluntat de voler fer als altres inferiors i incapaç de valorar la diversitat cultural del món...

Valoració:8menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

@ Indignado

Como yo la gran mayoria de ciudadanos no necesitamos ni hablar, porque se nos entiende, ni escribir en catalan... porque es innecesario, por ejemplo en este panfleto picas al traductor y resuelto el misterio y como yo ni te digo majete, con esto te digo que por gente como tú la lengua catalana será microminoritaria a pesar del esfuerzo estéril nacionalista. Donde tienen el problemón es en la Cataluña profunda.
P.D. sigue indignado que te queda para rato iluminado.

Valoració:-18menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Una proposta d'estat, per a la millora de la població, entesa per uns politics de pro...paganda, dirigida als eÑols de "charanga y pandereta" que son els seus votants. Pareu el món que jo baixo.

Valoració:10menosmas
Per indignat, fa mes de 4 anys

@balearium
i la comprensió de la llengua pròpia de cada territori ni te'n parl. N'hi ha que havent viscut tota la vida a Mallorca no t'entenen ni quan els dius "bon dia".

Ah... perdó. Que pel que fa a les llengües oficials que no siguin la castellana no vos importa una... no vos importa gens.

Para que estés tranquilo, también te escribiré en castellano para que puedas comprobar que quien no entiende ni sabe expresarse en otra lengua que no sea la suya suelen ser los mismos. La gran mayoría de los monolingües castellanos que, amparados por la gracia divina que les otorga el hecho de hablar la lengua oficial del estado, no vierten ni un esfuerzon en aprender o respetar ninguna de las otras lenguas que existen en el territorio español.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente