algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Truyol nega que l'Ajuntament no actués per a resoldre els abocaments d'aigües fecals

L'expresidenta d'Emaya i actual regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol, ha negat aquest divendres, davant la jutge Victoria Pelufo, que l'Ajuntament no actués per a intentar resoldre el problema d'abocaments d'aigües fecals a la Badia de Palma, i ha defensat que es van gestionar correctament els fons del cànon de sanejament.

Truyol, al costat de quatre tècnics i la exgerent d'Emaya, Imma Mayol, està investigada per un presumpte delicte mediambiental. Ha entrat en el Jutjat acompanyada pel seu advocat i tres companys de MÉS, i ha declarat durant aproximadament una hora. Ha respost a totes les preguntes que ha formulat la Fiscalia.

Segons ha explicat la pròpia Truyol als mitjans en sortir del Jutjat, en l'interrogatori ha explicat el treball que va realitzar en la legislatura 2015-2019 al capdavant de l'àrea de Medi Ambient de Palma. Així, ha destacat que es va aprovar un pla de sanejament amb 200 milions d'inversió, que entre altres aspectes, recollia la necessitat d'una nova depuradora per al Coll d'en Rabassa.

Amb tot, Truyol ha apuntat que aquesta nova depuradora era una responsabilitat del Govern espanyol, i que el Ministeri està actualment encarregant-se de la tramitació. D'altra banda, Truyol ha assenyalat que en l'esmentat pla es definien projectes competència del cànon de sanejament amb 35 milions, mentre que en la legislatura del PP va haver-hi «zero euros». De fet, ha afirmat que en els 15 anys anteriors a la seva arribada (del 2000 al 2015) les inversions no arribaven als 30 milions d'euros.

D'altra banda, també ha apuntat que en la legislatura actual s'aprovarà un projecte del cànon de 57 milions. «La diferència és real, i es pot contrastar», ha defensat davant la premsa. Així mateix, la regidora ha negat les suposades irregularitats en la destinació dels fons de sanejament, assegurant que totes les inversions es destinen a projectes del cànon.

«Consideram que no hi ha delicte mediambiental»

L'edil de MÉS també ha indicat que considera que «no hi ha delicte mediambiental». «Les analítiques, no sols les d'Emaya, sinó també les del Govern i d'altres instàncies estatals, diuen que complim amb els requisits normatius», ha asseverat Truyol en la seva intervenció davant els mitjans, on també ha expressat la seva «voluntat de reduir al mínim l'impacte de les aigües brutes a la mar».

Truyol no ha precisat si, ara que ja ha declarat en seu judicial, demanarà l'arxivament de les actuacions. S'ha limitat a expressar el seu «respecte absolut» a la recerca i ha demanat que es deixi treballar a la Justícia.

En aquesta línia, l'expresidenta d'Emaya s'ha mostrat «tranquil·la i convençuda que la recerca confirmarà que varen fer una bona feina per a revertir la situació de dèficit històric en millores de sanejament».


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alerta!, fa mes de 4 anys

"actués"

Segons Francesc de B. Moll ("Gramàtica catalana referida especialment a les Illes Balears"), és "actuàs".

Valoració:-2menosmas
Per nina, fa mes de 4 anys

Què cercaven qualcun fatxa camuflat en ses aigues ? Com que és son hàbitat natural des de fa molts d´anys.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente