algo de nubes
  • Màx: 19.74°
  • Mín: 12.82°
19°

[VÍDEO] Arrenquen aquest cap de setmana els actes del programa de festes de Sant Sebastià

El Regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dijous el programa de les festes de Sant Sebastià 2020 que es duran a terme a Palma des de l'11 de gener fins al dia 26. Un programa variat que comptarà amb activitats culturals, esportives i d'oci.

El pregó i el pregonet encetaran aquest cap de setmana els actes. Es faran aquest dissabte a la plaça de Cort a partir de les 11 h. Com a novetat enguany per primera vegada es farà el primer toc de tambors des de la balconada de l'Ajuntament, amb el qual es donarà el sus a les festes. Serà a càrrec de la Batucada Nam Sobrats de l'Escola Municipal de Música de Palma. També hi participaran l'Associació de Castellers de Mallorca, l'Escola de Música i Danses de Mallorca, l'Estol de Geganters, Sonadors i Balladors de Mallorca i l'Associació Drac de na Coca.

El pregó d'enguany el farà l'artista Fernando Estrella mentre que el pregonet, escrit per Caterina Valriu, estarà contat per Cati Baobab (Cati Marquès). Per al Regidor Alberto Jarabo ambdues figures reflecteixen molt bé l’essència de ciutat. «Estrella és un referent de la nit i de l’oci a ciutat mentre que Marquès és una persona molt implicada en l’educació dels nins».

El mateix dissabte es farà també la diada de Ball de bot a Ses Voltes on hi haurà torradores i actuacions musicals.

Diumenge dia 12 és el torn dels més petits amb la celebració de Sant Sebastià Petit. Una festa adreçada als infants i les seves famílies que es farà de 10.30 a 14.30 h al Parc de Sa Riera. S'han programat un seguit d'activitats entre les quals destaquen animació musical infantil, contacontes, teresetes, tallers, jocs i circ. L'ambientació enguany estarà relacionada amb éssers fantàstics i mitològics, proposant als participants un viatge a un món màgic.

Per tal de facilitar el trasllat l'EMT posarà un servei de bus llançadora especial des de Sindicat fins al Cementeri per facilitar-ne l'accés. El servei començarà a les 10.30 h cada 30 minuts fins a les 14.30 h amb aturades al carrer del Sindicat, Grans Magatzems, plaça d'Espanya, avinguda del Comte Sallent i Cementeri. El servei tendrà les tarifes ordinàries i serà gratuït per als menors de 16 anys que disposin de targeta ciutadana.

De les activitats programades destaquen el Trescabarris, que torna un any més per donar a conèixer una barriada de ciutat mitjançant el joc temàtic vivencial en què pot participar tota la família. Enguany el Castell de Bellver serà l'escenari en què es recrearan les Revoltes de les Germanies, amb motiu del seu 500 aniversari. Es farà el pròxim dia 25 de gener de 10 a 13.30 h. Les inscripcions s'obriran demà a la pàgina web www.trescabarris.cat amb un màxim de 240 participants.

Atès l'èxit de l'anterior edició torna Zona Restringida, el cicle de microespectacles que es realitzen a espais poc convencionals. Música, teatre i dansa es traslladaran a tres barris els dies 23, 24 i 25 de gener, en què es faran tres passis de cadascun dels espectacles: Romeu i Julieta 2.0 (microteatre), Fugir (dansa contemporània) i Rebentiki Companyia (música). Serà a les 18.30 h , 19.15 h i 20 h. Els assistents s'hauran de dirigir a un punt d'encontre, que estarà amenitzat pel grup Hot Creepers Feat Tinons, i des d'on seran guiats a les zones restringides on es faran les representacions. Per mor de l'aforament limitat és necessari reservar l'entrada abans dels 15 de gener a la pàgina www.tresactivitatsculturals.com
Jarabo ha destacat que l’objectiu del consistori és proposar una festa il·lusionant i agosarada en què els protagonistes siguin els ciutadans.

L'esport se suma un any més a les activitats del programa de festes de Sant Sebastià amb una atractiva proposta d'exhibicions, tornejos, competicions i campionats.
Com ha explicat el regidor d'Esports, Francisco Ducros «els nins i nines de les escoles municipals de gimnàstica rítmica, esgrima, natació artística, judo i futbol demostraran les seves habilitats a les diferents instal·lacions». També comptam al programa amb competicions de natació, vela, pàdel, pesca submarina, motociclisme, piragüisme, ciclisme en pista, atletisme, trot i Nordic Walking. Un total de 23 activitats «on no pot faltar la tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià, una cita anual dels palmesans i palmesanes», que es durà a terme el dia 20 de gener, com és tradició des de 1977, que omplirà els carrers de ciutat de bicicletes i de diversió. Les inscripcions ja s'han obert en línia al web d'elitechip.net.

El diumenge 26 es farà la Marató Fotogràfica i el Correfoc, que tancarà les festes.

El pressupost de les festes de Sant Sebastià és de 535.318,49 euros, això són gairebé 5.000 euros més que el 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel B., fa mes de 4 anys

Visca les activitats festives tradicionals. Participem-hi !

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente