nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

El casal de barri de Pere Garau pal·liarà la «la manca històrica» d'equipaments culturals del barri

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha visitat aquest dijous el nou casal de barri de Pere Garau, situat al carrer Pere Llobera, al costat de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, el qual pal·liarà «la manca històrica d'equipaments culturals del barri», en el qual viuen uns 29.000 habitants.

Segons ha informat Cort, també han acudit al mateix la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, el coordinador de Districte Llevant, Daniel Oliveira, el director general de Participació Ciutadana i diferents entitats veïnals de Palma.

L'àrea de Participació Ciutadana ha explicat durant la visita que el model de gestió d'aquest casal seran les cessions d'ús dels espais a entitats, un model que funciona en 22 casals de barri de Palma i que permet a les entitats utilitzar les sales per a dur a terme reunions, assemblees i altres activitats socioculturals.

En aquest sentit, Frade ha recordat que en aquesta legislatura s'han fet passos, com l'aprovació d'una línia de subvencions perquè les entitats veïnals facin dinamització cívica en els barris durant els pròxims tres anys, que ajuden a enfortir el teixit associatiu.

«Volem que aquest casal contribueixi a consolidar un model de gestió dels casals de barri amb una programació a càrrec de les entitats posat que són elles les que millor coneixen les necessitats dels veïns i veïnes», ha apuntat.

El nou casal té 226 metres quadrats, dues sales polivalents, banys, un espai per a un despatx i una entrada i s'incorpora en la xarxa de 32 casals de barri amb dos règims de gestió diferents: cessions d'ús perquè les entitats facin la seva programació i la gestió municipal a través d'una empresa privada.

La Junta de Govern va aprovar el passat mes de desembre adjudicar el lloguer d'aquest local i d'un altre situat en la zona del Fortí que s'incorporaran en la xarxa de casals de barri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.