algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Desenes de persones participen en una visita arqueològica a Cabrera

Desenes de persones participen en una visita arqueològica a Cabrera. | Ajuntament de Palma

Més de 70 persones han participat aquest dissabte en la visita arqueològica al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. Una activitat inclosa en el marc del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), per donar a conèixer l'important patrimoni natural i cultural de l'illa.

Finançada per l'Organisme Autònom Parcs Nacionals, tal com ha explicat l'Ajuntament de Palma, la iniciativa «persegueix l'objectiu de donar a conèixer a la població local el patrimoni cultural i natural, així com de tota la biodiversitat del parc nacional de l'arxipèlag de Cabrera».

Entre el públic assistent, arqueòlegs i historiadors, a més de personal i guies del parc que han aprofitat la visita per ampliar els seus coneixements sobre l'entorn. La visita s'ha centrat en un recorregut breu però intens al voltant del jaciment arqueològic del Pla de la Figuera, on s'hi troba un monestir bizantí (segles VI-VII), i ha estat guiada per l'arqueòloga municipal, Magdalena Riera Frau, i l'arqueòleg Mateu Riera.

El recorregut també hi ha inclòs una visita al museu Cabrera, instal·lat al celler de Can Feliu, proper a les cases dels antics propietaris. De l'antiga construcció, amb cert valor etnològic, es conserva l'estructura i part de l'organització interior.

L´activitat anava dirigida principalment a arqueòlegs i membres de la secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, tot i que també s'hi ha sumat personal i guies del parc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.