cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Cort impulsa un protocol per coordinar la intervenció davant casos de racisme

L'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma ha impulsat un protocol per coordinar l'actuació davant de situacions de discriminació, racisme i xenofòbia, que aquest dilluns han signat Govern, Creu Roja, CCOO i Càritas.

Segons ha recollit el consistori, el batle de Palma Antoni Noguera, ha afirmat que el protocol permetrà treballar per aconseguir una Palma «més justa i igualitària». «Tothom és ciutadà de Palma independentment d'on hagi nascut, no hi ha pitjor xacra que el racisme i la xenofòbia», ha manifestat Noguera.

Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha destacat que amb el protocol es reforça «la coordinació administrativa» alhora que es llança «un important missatge social davant el discurs de l'odi».

El regidor d'Igualtat, Aligi Molina, ha comentat que el protocol té com a objectiu «aprofitar més els recursos existents perquè la ciutadania conegui els serveis i pugui detectar i denunciar els delictes i les altres formes de discriminació».

Entre els objectius del protocol es troben incrementar la capacitat de detectar situacions de discriminació o delicte d'odi; canalitzar i atendre adequadament aquestes situacions amb un abordatge integral i multidisciplinari; millorar el coneixement sobre la temàtica per part dels professionals; i contribuir a donar major visibilitat a les situacions que es presentin.

En el marc d'aquest protocol podran ser objecte d'atenció totes les situacions en què es podrien donar indicis directes o indirectes de discriminació, racisme o xenofòbia per motius de nacionalitat, origen, cultura, religió o ètnics i que afectin la ciutadania de Palma , de manera individual, comunitària o col·lectiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.