nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

ARCA: «No hi ha cap argument seriós per fer un aparcament al moll situat davant de la Llotja»

ARCA i PALMA XXI han explicat aquest divendres que fa una setmana varen demanar al departament de Mobilitat de Cort la documentació que justifiqui la seva defensa de l'aparcament al moll situat davant de la Llotja que ha tret a consurs l'Autoritat Portuària de Balears (APB). Aquesta documentació, una setmana després de sol·licitar-la, denuncien, «no ens l'han feta arribar. Es podria donar la circumstància que no hi fos».

Denuncien que és un engany «fer creure, com diuen desde l'Autoritat Portuària i des de Cort,  que l'aparcament es vol fer per amagar sota terra els vehicles que hi ha ara a superfície i que al seu lloc es farà una zona verda»:

  1. No hi ha cap zona verda decent sobre cap aparcament soterrat.

  2. Ara si hi ha una zona verda i arbres de gran envergadura que hauran de ser arrabassats.

  3. Un aparacament soterrat suposa a la superfície un impacte visual i una dificultat de trànsit transversal dels vianants degut a les rampes d'accés i sortida dels vehicles, les escales, els ascensors i els tubs de aireació (basta recordar les casetes del parc de ses Estacions o de qualsevol altre indret soterrat. Amb el renou que les turbines provoquen).

  4. Ho plantejan com si fos gairebé  gratuït i altruista destruir un troç del Port de Palma just davant la Llotja. Evidentment si se presenta qualque empresa a la construcció d'aquest aparcament serà per fer negoci i mentre més cotxes pugui dur, millor. No es tracta , doncs de ficar tan sols un centenar que hi ha ara a superfície.

  5. Respecte a l'afectació al Patrimoni. Queden afectades l'escala Reial, el paisatge urbà de la zona i el perill d'afectació a la Llotja tant al període de construcció com després per les possibles modificacions d'escorremties subterrànees. No hi ha ningú que pugui parlar de risc zero per la Llotja. Dir el contrari és faltar a la veritat.

Per això, demanen la seva rectificació. «Les nostres entitats continuaran intentant explicar a la ciutadania la realitat d'un projecte dolent per a la ciutat i sembla que amparat per un equip de govern que deia que volia llevar cotxes del centre de la ciutat i dóna el vist i plau de crear un nou focus de atracció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per La campanya de l’ajumtaMent de palma de fortre Sa, fa mes de 4 anys

Més agresions al barrí de Sa LLotja per part de l’ajuntament de Palma, que té totalment oblidada la poca ciutadania que encara vivim a allò que ens tenen enganats com barrí residencial que ja han comdemnat com a polígon d’oci “Llojtjaland” per totes les mangarrufes que estan permetent cometre als empresaris restauradors. És una autèntica merda!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente