nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Denuncien que la policia ha fet identificacions en una protesta de 'Ciutat per a qui l'habita'

Imatge de la protesta celebrada avui per 'Ciutat per a qui l'habita'. | E.P.

Desenes de persones han acudit a les 12.00 hores d'aquest dissabte a la mobilització convocada per la plataforma 'Ciutat per a qui l'habita' en el Passeig del Born de Palma sota el lema #PalmaNoEstàEnVenda.

Els assistents han dut a terme un esmorzar en el qual cadascun ha aportat algun aliment, per després donar pas a una 'performance' que ha consistit en la subhasta de diferents barris de la ciutat a preus desorbitats.

«Els habitatges aquí a Mallorca estan quatre vegades més cars que a la resta de l'Estat i els lloguers també estan pujant molt», ha lamentat la portaveu de la plataforma, María Pové.

Pové ha assegurat que els habitants de Palma «no poden fer front al lloguer o la compra d'un habitatge perquè tenen contractes molt precaris amb sous molt baixos i és molt difícil».«No és un atac contra el turisme, sinó contra la massificació turística i l'especulació de les immobiliàries que lloguen pisos turístics a preus alts», ha sentenciat.

Presencia policial

Sigui com vulgui, des de l'entitat ciutadana han denunciat que durant la protesta s'ha produït almenys una identificació per part de la Policia Local de Palma. L'entitat, ha través del seus comptes de Facebook i Twitter, ha demanat «explicacions» a Toni Noguera, batle de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Yuan, fa mes de 5 anys

Estaba el valle inclan? O estaba en otra manifa supeemultitudinaria de las que acostumbrais?

Valoració:-4menosmas
Per Miquela, fa mes de 5 anys

Palma és una ciutat europea amb preus d'habitatge encara inferiors als d'altres ciutats europees que són destí turístic de primer ordre. I els preus de l'habitatge a Palma seguiran augmentant fins arribar al nivell de les ciutats europees més valorades com a destinació turística.
I segons el preu de l'habitatge, el preu del lloguer. El desequilibri el creen els salaris d'aquí, que són un 50% inferiors de mitjana als salaris dels ciutadans europeus que ens visiten, i ho fan perquè els preus d'aquí els resulten assequibles, amb el valor afegit que aporten elements complementaris com el clima, el paisatge o la gastronomia.

Valoració:3menosmas
Per Volem una Policia Autonòmica, fa mes de 5 anys

En canvi quan els ultres fan desastres, pegant a la gent o destrossant el mobiliari d'un local social, que és a cinquanta metres de la seva prefectura, no hi son mai, ni tampoc s'els espera.

Valoració:3menosmas
Per Observatore, fa mes de 5 anys

Desenes no son, al manco, un parell de 10? Just en veig tres i mig a sa foto...

Valoració:-4menosmas
Per Pau Forteza, fa mes de 5 anys

"No és que passessin per allà i s'hagin topat amb les veïnes exercint els seu dret a gaudir de l'espai públic del Passeig del Born, han vingut aposta, amb ordes concretes d'enregistrar, prendre acta i identificar alguna de les presents."

He seguit llegint esperant proves clares i mostres de repressió, pero no puc veure res.

La pròxima vegada que un poli prengui nota de la meva festa al Born em faré la víctima perque m'agrada fer-me la victima encara que després no passi res.

Valoració:-9menosmas
Per No tot val, fa mes de 5 anys

Com que ha estat un desastre s'aferren al victimisme per tspar el fracàs.

Gràcies a Ciutat per qui l'habita, GOB etc... en un any PP again !

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente