cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
27°

Els Geranis acollirà la recuperació del personatge mitològic l'Home dels Nassos

L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any. La llegenda compta, emperò, que només se'l pot veure el 31 de desembre. És per això, que en fer-se visible només aquest dia, té tants de nassos com la resta de persones humanes; és a dir, un sol nas.

Segons el folklorista Joan Amades podem seguir el rastre d'aquesta tradició oral tant a Barcelona, Tarragona com a Mallorca. El fet que es tracti d'un personatge mitològic de tradició oral ha fet que les noves generacions quasi no hagin sentit parlar d'aquest personatge tan curiós. És per això que el pròxim dissabte 23 de desembre es recuperarà la història d'aquest personatge de la cultura popular mallorquina.

L'acte tendrà lloc al centre Geranis de Palma a partir de les 11.00 hores. «Volem recuperar la història popular de l'Home dels Nassos, una tradició oral que actualment s'està perdent a Mallorca, i amb aquesta petita iniciativa pretenem reviure la recuperació d'aquest personatge i tradició nostra» ha assenyalat Jaume Vich, membre d'Orgull Llonguet, Melicotó, i un dels organitzadors d'aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 4 anys

D'acord amb Vilera. Jo ho sabia així: "L'home que té tants de nassos com dies té l'any".

Valoració:1menosmas
Per Vilera, fa mes de 4 anys

Per favor! Com es pot ser tan curt! La frase així perd tota la gràcia i la sorpresa!
Es deia només el dia de Cap d'Any. Els avis i pares animaven als fills petits i als néts a anar a Cort a veure "l'home que TÉ tants de nassos com dies com l'any". Res de "li queden" que fot tot l'encant! Naturalment, l'any, dia 31 de desembre, només TENIA 1 dia i, per tant, un nas!
Sembla mentida que hi hagi gent que pugui tudar la màgia d'aquesta manera!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente