algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Hila: «Volem que sigui un espai que faci ganes passejar-hi i que sigui un pulmó verd»

Es conservarà l’antic traçat de la pista del canòdrom per destinar-ho a passeig i es plantaran gairebé 300 arbres

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres el projecte d'execució del bosc urbà del canòdrom, que finalment es desenvoluparà en una única fase i que compta amb un pressupost total d'1.175.000 euros. El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha explicat que els plecs per a la seva licitació ja estan redactats i que, «si no hi ha problemes», les obres podrien començar a principis d'estiu.

«Tenim un solar abandonat enmig de la ciutat que es convertirà en un gran parc, en un espai de referència», ha manifestat el regidor. El projecte contempla que en la parcel·la, de més de 16.102 metres quadrats, es plantin uns 290 arbres mediterranis (lledoners, pins i alzines) que permetran crear un bosc urbà, a més de plantar arbustos en un espai de 1.300 metres quadrats.

A més, es recuperarà el branc de l'antiga séquia de la Font de la Vila; es rehabilitarà l'antiga entrada a la zona sud; s'habilitarà l'accés des del carrer Carles I com a segon accés; i es conservarà l'antic traçat de la pista del canòdrom per destinar-ho a passeig. «Volem que sigui un espai que faci moltes ganes passejar-hi i que sigui un pulmó verd de la ciutat. No volem que sigui una intervenció molt dura, amb molt de formigó, sinó que estigui ocupat per la naturalesa», ha sostengut.

Per la seva banda, el director general d'Habitatge, Francesc Cifuentes, ha destacat que el bosc urbà permetrà «mitigar la temperatura a la zona i treballar per minvar la contaminació». L'àmbit serà 100 per cent permeable i s'utilitzarà l'aigua regenerada per afavorir el creixement dels arbres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.