muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

El cartell de Sant Sebastià potenciarà artistes emergents, locals i amb repertori propi

El cartell musical de la Revetla 2018 potenciarà artistes emergents, locals i amb repertori propi. El pressupost destinat a la Revetla de Sant Sebastià 2018 serà de 283.950 euros, la qual cosa suposa un augment de 19.101 euros més respecte a l'edició anterior. La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i el representant del grup Mutus, assessor musical de la Revetla de Sant Sebastià 2018, Tomeu Canyelles, han explicat les novetats que presentarà el programa d'aquest any, segons informa l'Ajuntament de Palma.

La regidora ha assenyalat que enguany es tendran en compte tres perspectives de cara a la confecció de la Revetla: «Continuar amb un programa de contractació coherent i que respongui als gustos musicals; impulsar un nou model de major qualitat que pugui enriquir l'oferta artística i millorar les fórmules perquè les activitats de les festes retornin la ciutadania a les tradicions», ha apuntat.

En aquest sentit, Frade ha explicat que, a part dels concerts, el programa de festes inclourà com a novetats «una nit de teatre i humor i una nit de dansa aprofitant que tenim els escenaris ja muntats», i ha avançat que també hi haurà una cercavila que es realitzarà juntament amb l'àrea de Mobilitat i que la gimcana ciutadana 'Tresca-barris' que també es traslladarà a les festes de Sant Sebastià.

Crida perquè es presentin més empreses

Canyelles ha explicat els qui són els integrants del col·lectiu Mutus: Juan Tries, Albert Petit, Joan Andreu, Aina Ferrero i, en representació del col·lectiu Velvetine: Toni Gondard, Alberto Estavella i José Javier Mejías.

«És gent amb una trajectòria musical d'organització de concerts que han estat en totes les trinxeres i tenen coses a dir; aquesta és una oportunitat per reflectir aquest treball en comú amb diferents punts de vista», ha afirmat. En aquest sentit, Canyelles, ha destacat que «el compromís de Mutus amb la imparcialitat, la neutralitat i la coherència a l'hora de confeccionar els cartells de la Revetla seran els tres eixos bàsics que se seguiran».

«Volem que a la Revetlla es vegin reflectides diferents generacions i diferents sensibilitats i diferents escenes musicals», ha indicat. Canyelles ha explicat que, partint de la pluralitat, «potenciarem artistes emergents, artistes locals i també artistes amb repertori propi».

El treball de l'assessor musical començarà ara amb l'objectiu d'amplificar des d'ara la crida perquè es presentin més empreses. «Volem que es dupliqui el nombre d'empreses que presenten propostes musicals per la Revetla perquè això serà un factor a favor de poder fer un cartell i una selecció musical», ha afegit Canyelles, que ha detallat que enguany els plecs perquè es presentin empreses s'han redactat tant en castellà com en català.

Calendari general i orientatiu

Així, està previst que en la primera quinzena d'octubre es presentin les ofertes musicals i en la segona quinzena es procedeixi a la sistematització de les dades relatives a les ofertes musicals presentades; estudi de la seva viabilitat administrativa i tècnica; selecció musical i elaboració d'enquestes. En la segona quinzena de novembre es procedirà a la convocatòria, negociacions i propostes d'adjudicacions i per ja en el mes de desembre dur a terme la formalització dels contractes.

L'Ajuntament ja ha tret a concurs el procediment per contractar les actuacions musicals dels artistes principals de la Revetla que aquest any compta amb un pressupost total de 283.950 euros, 19.101 euros més que l'any anterior. L'assessor musical difondrà a partir del mes d'octubre les convocatòries per afavorir la concurrència de grups locals i nacionals que despunten.

Escenaris, calendari i gèneres musicals

Quant a les places una de les novetats d'enguany és la consolidació del carrers Jacint Vergaduer / Pont del Tren com a espai de festa atès que permet la desconcentració d'actes al centre de la ciutat alhora que possibiliten la seva connexió, creant diversos itineraris de festa. Així mateix es recupera la plaça de Cort i se suprimeix la plaça Santa Eulàlia. A més se suprimeix el concert de promoció artística i difusió publicitària de la plaça d'Espanya amb motiu de la Revetla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.