algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Manifestació a Palma per denunciar l'incompliment del compromís d'acollida de refugiats

Manifestació 'Volem Acollir' a Palma, febrer 2017

La plataforma 'Les Balears Acollim' ha convocat una manifestació a Palma per al proper dimarts 26 de setembre amb la qual vol denunciar l'incompliment del compromís d'acollida de persones refugiades.

Per això, la manifestació té com a lema 'No heu complert, que venguin ja'. Els participants sortiran de la plaça Major a les 19.00 hores fins arribar al Passeig del Born. Allà faran la lectura del manifest i acabaran amb un minut de soroll.

Des de la plataforma han recordat que el 2015 els estats membres de la Unió Europea varen arribar al pacte d'acollir 120.000 persones que fugien de la guerra, i que, en concret, l'Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones abans del 26 de setembre de 2017.

No obstant això, «a poc més d'una setmana de la data límit, només 1.980 persones han aconseguit trepitjar territori espanyol i el Govern espanyol ja ha reconegut públicament que no s'assolirà la xifra a la qual es va comprometre, ha criticat la plataforma», que ha apuntat que queden a l'espera 15.354 persones.

La plataforma ha recordat que al febrer ja hi va haver una manifestació a Palma per dir que volem ser terra d'acollida. Aquesta mobilització va fer el mateix recorregut que la manifestació convocada per al dimarts. «Més de mig any després, veiem decebuts com els polítics han incomplert les seves promeses i creiem que cal denunciar enèrgicament», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.