cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Cort aposta per «millorar la qualitat de vida» de les persones majors en situació de risc

L'Ajuntament de Palma oferirà un nou servei per a les persones majors en els casals d'autonomia de Ciutat Antiga, el Jonquet i Can Ribas amb l'adjudicació en la propera junta de govern dels nous plecs de clàusules administratives que regiran la contractació del servei dels casals. El servei està dirigit a persones majors de 60 anys de Palma que es trobin en risc social i té com a objectiu millorar la seva qualitat de vida, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma.

En el casal s'oferiran serveis com a menjador, dutxes, bugaderia i un programa d'activitats per mantenir i millorar les activitats bàsiques de la seva vida diària, a més d'oferir ajuda a domicili quan fos necessari. La capacitat del servei és il·limitada a excepció del menjador, amb una capacitat total de 120 persones. Els nous plecs preveuen que aquest servei per als tres casals es contracti per a dos anys amb un import d'1.681.587,65 euros per 24 mesos, que representa un total de 840.000 euros anuals.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha explicat que «a Palma viuen 62.000 persones de 65 anys o més» i que «més de 17.184 d'aquestes viuen soles». En conseqüència, ha volgut destacar la «importància» d'aquest servei que té per objectiu «prevenir l'aïllament» de les persones majors. En cadascun d'aquestes llars, s'inclourà una treballadora social que podrà valorar sol·licituds i fer un seguiment dels beneficiaris, fer visites a domicili, fer intervencions individuals i grupals i tramitar i gestionar prestacions econòmiques del catàleg de serveis socials a les persones que ho necessitin i que no estiguin ateses en un Centre Municipal de Serveis Socials.

A més, els nous plecs incorporaran també la figura d'una coordinadora que ajudarà al fet que el servei sigui més global i unitari als tres centres. Borràs també ha destacat que els plecs permetran accedir al servei no només mitjançant els serveis municipals i Centres Municipals de Serveis Socials, sinó també a través dels mateixos casals i també dels centres de salut.

Una altra de les novetats és la inclusió en els plecs del menjar que se serveixi en els casals, un fet que permetrà elaborar menús més específics i garantirà la presència de productes de primera qualitat. El 50 per cent de productes hauran de ser frescos i el 30 per cent de Mallorca. D'altra banda, també es preveu aprovar en la propera junta de govern els plecs que regiran la contractació dels tallers de promoció social i prevenció comunitària per un import anual de 220.546 euros, una partida de 32.796 euros més que el curs anterior. Al seu torn, aquests tallers disposaran d'unes 2000 hores més que l'edició anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.