cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Hila: «Volem recuperar la dignitat dels barris i aturar la seva degradació»

Un total de 16 comunitats de propietaris de la barriada del Camp Redó es beneficiaran de la línia d'ajudes destinada a la rehabilitació de façanes i elements comuns i estructurals d'edificis de la barriada. L'import total subvencionable de la convocatòria, oberta per l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge, ascendeix a 197.228 euros. En total, es presentaren 17 sol·licituds, de les quals una no va adjuntar la documentació de forma correcta i per això va quedar descartada.

Una vegada acabi el període d'al·legacions s'aprovaran per Junta de Govern, segons ha informat l'Ajuntament de Palma. Per al regidor d'Urbanisme, José Hila «la línia d'ajudes vol recuperar la dignitat de barris que es troben en situació de vulnerabilitat i vol ajudar a aturar la seva degradació». «Volem que els veïnats creguin en la possibilitat de futur del Camp Redó, hem de treballar perquè a la nostra ciutat no hi hagi edificis sense dignitat», ha considerat Hila.

El director general d'Habitatge, Francisco Cifuentes, ha destacat la importància de la mediació realitzada pel Patronat del Consorci Riba per acompanyar a les comunitats de propietaris en el procés.

Dues línies

Les ajudes es divideixen en dues línies. La primera era per dur a terme obres en edificis amb ordre d'execució oberta per disciplina urbanística o que no han passat l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IEE, antiga ITE). En total, 5 comunitats s'han adherit a aquesta línia. La segona, a la qual s'ha presentat 11 comunitats, era per a la rehabilitació d'elements que afectin la seguretat dels edificis. Les obres que s'han presentat en aquest àmbit són per a la impermeabilització dels terrats, porters automàtics, portes d'entrada, conduccions de fecals, escales interiors i façanes, entre altres.

Com a fase prèvia a l'obertura de la línia de subvencions, des del Patronat d'Habitatge Riba es va dur a terme una labor de mediació al barri perquè les diferents escales que hi ha es constituïssin en comunitat de propietaris i, d'així, poguessin optar a les ajudes. De les 16 comunitats subvencionades, 4 són precisament noves comunitats de propietaris que han sorgit fruit d'aquest treball.

Accions en el Camp Redó

Des de Model de Ciutat han invertit 1,1 milions d'euros en diferents accions al barri. Així, a més de la línia de subvencions, també s'ha iniciat l'expropiació del Bloc VIII, que suposarà una inversió de 629.944 euros. També s'està duent a terme la rehabilitació de 19 habitatges de Camp Redó propietat de l'Ajuntament amb un pressupost que supera els 340.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No cal anar tan lluny: el barri de Sa Llotja també, fa mes de 6 anys

No cal anar tan lluny: el barri de Sa Llotja també existeix. Només bastaria que fessin cas a les innumerables denúncies veïnals i de l'associació de veïns contra els establiments d'oci que incompleixen les ordenances sistemàticament. Basta ja de corrupció que afavoreix els quatre gàngsters de la restauració. Això no genera riquesa més que a ells. Tampoc genera llocs de feina, sino degradació.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente