cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Carlos Saura: «No és una bona opció continuar fent carreteres en aquestes illes»

135767

El diputat per Podem al Parlament de les Illes Balears Carlos Saura ha estat el protagonista aquest dimarts 25 de juliol, de la secció ‘Entrevista’ del programa Sol i Sal d’Ona Mediterrània. El diputat ha estat entrevistat per l’equip i posat a prova en el famós ‘test salat’. Escoltau l’entrevista sencera aquí:

Llei turística: «El conseller i el Govern van dur una llei que no se sabia si s’aprovaria, ja que no estava totalment acordada. El que va passar és que la llei no tenia sentit. Esperam que hi hagi un decret valent que hi posi mesures. Em va sorprendre que el conseller tirés endavant aquesta llei i no esperés a arribar a una acord per dur-la a ple. Entenc que se sent culpable del que ha passat. Vàrem deixar marge al Govern a definir ‘emergència habitacional’. Nosaltres férem algunes propostes. En Josep Castells, de MÉS per Menorca, però amb l’afirmació de ‘ja no és el 15M’ es va equivocar, no és una manera de desacreditar un adversari polític».

Relació de Podem, Més i PSIB: «Tenim discrepàncies amb el PSIB i també amb MÉS. Això forma part del debat democràtic. Ara tenim una legislatura on hem d’arribar a acords i és normal que hi hagi diferències».

Una altra votació per la llei turística?: «S’han iniciat converses i les coses van per bon camí. S’ha de fer un decret llei, que s’haurà de poder convalidar per setembre per tractar de donar sortida a una llei que ara no té gaire sentit, perquè el lloguer turístic no està ni permès ni està prohibit».

Llei de ‘toros a la balear’: «Una valoració molt bona. No som conscients encara del que suposa la llei. Ahir Balears sortia en el mapa com a símbol de la lluita animalista. Jo he coordinat la llei amb l’ajuda dels altres partits del pacte, especialment amb Margalida Capellà. Crec que serà molt difícil si el Tribunal Constitucional vol recórrer aquesta llei».

Podem com a partit: «Crec que al principi tothom va perdut. En l’àmbit parlamentari ja ho hem agafat i entenem com funciona. Encara queda alguna cosa de les lluites del carrer. Necessitam una renovació al partit. Tot aquest procés de creixement ha creat algunes hipertròfies. Ara toca mirar cap endavant i construir un partit fort on el debat hi sigui present».

Carretera Llucmajor-Campos: «Hem de normalitzar el debat, sobretot en un tema sensible com és el de les carreteres. Jo vaig signar aquest manifest perquè crec que no és una bona opció continuar fent carreteres en aquestes illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.