algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Esquerra Unida denuncia l’explotació reiterada dels cavalls de les galeres de Palma

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha denunciat aquest divendres 21 de juliol l’incompliment per part de Cort dels acords pel benestar dels cavalls de les galeres de Palma. «Una ciutat que es considera una amiga dels animals no pot permetre l’explotació en aquest tipus de serveis», ha declarat el coordinador de l’àrea animalista d’EUIB, Guillermo Amengual.

En un comunicat, el partit ha denunciat que l’any 2014 es va aprovar modificar l’ordenança municipal sobre les galeres de cavalls i que tres anys després no s’ha dut a terme. A més, des de l’àrea de benestar animal d’EUIB, es va acordar en setembre de 2016 canviar l’ordenança i un any després els cavalls «seguien pagant les conseqüències de la mala gestió de l’Ajuntament de Palma», ha indicat EUIB.

Amengual ha subratllat que l’any 2015 no es va fer cas a l’entrega de prop de 100.000 firmes per eliminar l’ús dels cavalls en les galeres. A més, assenyala que existeix un «acord incomplit» de 2016 sobre la retirada de l’aturada del carrer Conqueridor per no reunir les condicions pels animals, en ser un carrer amb un pendent pronunciat.

«Cada any passam per la mateixa situació, sense que des de l’Ajuntament es faci res al respecte. Els conductors de les galeres incompleixen cada dia l’actual ordenança sobre les galeres i no passa absolutament res», ha remarcat. També ha subratllat que és una «autèntica vergonya» tenir animals «a 40 graus al sòl, amb vuit persones pujades al carruatge, sense horaris i a les 00.00 hores al carrer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.