algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Un Casal Solleric obert a la ciutadania

Impulsar les exposicions que connectin amb el debat públic i amb contingut social, fer convocatòries públiques obertes a tothom per a comissaris i artistes, iniciar una programació educativa i oferir projectes de mediació a l’entorn de les mostres. Aquestes són les línies que ja s’han posat en marxa des de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística a través de la nova Direcció General d’Arts Visuals i Programes Públics, que vol obrir el Casal Solleric i ses Voltes a la ciutadania amb temàtiques properes i transversals. A partir de setembre, el Solleric donarà el sus a la nova temporada amb cinc noves exposicions que recolliran aquestes línies de treball.

«El gran repte que tenim és apropar-nos a nous públics i fer del Solleric i ses Voltes un centre de cultura contemporània més enllà d’una sala d’exposicions», ha assegurat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió. Per a Carrió, «els espais expositius municipals han d’estar oberts a la ciutadania, amb una programació que permeti conèixer les propostes més innovadores i de qualitat» i, també, «ens han de fer reflexionar».

El director general d’Arts Visuals i Espais Públics, Sebastià Mascaró, ha destacat la importància de «obrir les portes del Solleric» i posar en marxa «canals de servei a la ciutadania». «Ho volem fer des d’una visió transversal de la cultura i sense tancar-mos a cap temàtica», ha afirmat Mascaró.

Exposicions
El Casal Solleric començarà la nova temporada amb cinc exposicions que presentaran quatre propostes artístiques que tractaran quatre temàtiques diferenciades: moviment LGTBIQ, memòria històrica, gènere i salut. Són les primeres temàtiques que es tractaran, que, per al 2018, donaran pas a altres.

Les exposicions que s’inauguraran aquest setembre són:
Espai Box: Tolo Cañellas s’encarregarà, de nou, de comissariar les mostres d’aquest espai. La mostra que es podrà veure serà la d’Andrés Cendra, que presentarà una peça que reivindica els drets del col·lectiu LGTBIQ.
Planta Baixa: Carmela Garcia oferirà la seva visió de gènere amb la mostra del projecte fotogràfic “I want to be”. Lagarcia ha exposat a centres com el MUSAC o l’IVAM.
Planta Noble: aquest espai es dividirà en dos per presentar dues exposicions diferents:
Pepe Miralles: el documentalista i expert en narrativa textual repassarà els 20 anys de lluita contra l’VIH Sida “Encara açí-Still here”. Ha mostrat el seu treball a Tabacalera o Centro Centro (Madrid), espai Octubre de València, ha dut a terme intervencions a l’espai públic a Palma, entre d’altres.
Fernando Sánchez Castillo: revisarà la memòria històrica des del punt de vista del patrimoni franquista en una mostra que encetarà un cicle sobre memòria històrica. En el comissariat ha col·laborat Neus Cortès.
Dipòsit (antic Aljub): s’està tancant la mostra, que acollirà un artista local.

Educació i mediació
Una altra de les línees de treball és dur a terme tota una programació educativa adreçada a centres escolars i col·lectius. La programació educativa per a centres educatius es centralitzarà en reserves a partir de la web palmaeduca, d’octubre a maig, curs 2017-18, i es convocarà una contractació per a dur a terme el servei educatiu per a centres escolars. La idea és que tres dies a la setmana es facin visites escolars adaptades per edats a les exposicions que s’acompanyaran de tallers pràctics.

A més, també es faran projectes de mediació a l’entorn de les propostes artístiques que hi hagi a cada moment i que s’oferiran a les associacions, entitats veïnals i d’altres que puguin estar interessades.

Ses Voltes
Es traurà una convocatòria pública perquè es pugui dur a terme dins el darrer quadrimestre de 2017 una recepció de projectes col·lectius de creació. pràctiques col·laboratives que vulguin dur a terme projectes allà. També es crearà un protocol d’ús de les instal·lacions.

Convocatòries
Durant el mes d’agost s’obrirà una doble convocatòria públiques oberta a tothom per a projectes artístics i comissariats. Les mostres s’ubicaran a l’Entresol i al Dipòsit. La selecció dels projectes recaurà en un jurat tècnic. Les mostres s’inauguraran a finals d’anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.