lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

'Habitatge: una qüestió de dignitat', un debat sobre la situació de l’habitatge a Ciutat

Ajuntament de Palma.

L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, ha organitzat pel 22 de maig la jornada 'Habitatge: una qüestió de dignitat' per debatre i reflexionar sobre la situació de l'habitatge a Palma, que es durà a terme en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (Coaib). La jornada comptarà amb la participació d'experts universitaris, entitats veïnals i ciutadanes i associacions de lloguer turístic i plataformes d'economia digital.

Un dels ponents serà el catedràtic de la Universitat de les Illes Balears Nofre Rullán, que presentarà els resultats del projecte nacional de recerca del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori, 'Els desnonaments de marca Palma. Geografies de la despossessió d'habitatge a través de la crisi'. Així mateix, també realitzarà una ponència el catedràtic del Centre de Política de Sòl i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Roca Cladera, qui analitzarà les repercussions de les dinàmiques turístiques en el preu de l'habitatge.

D'altra banda, la jornada preveu una taula rodona de debat entre diferents posicionaments en relació al lloguer turístic com és la Federació d'Associacions de Veïns, l'assemblea 'Ciutat per a qui l'habita', l'Associació d'apartaments turístics de Balears (Aptur) i l'Associació espanyola d'economia digital. La regidora de Turisme, Comerç i Treball de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, serà l'encarregada de presentar i moderar la taula de debat.

La tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, també intervendrà per exposar l'experiència a la ciutat comtal en relació a l'accés a l'habitatge i la influència de les dinàmiques turístiques, i quines solucions estan posant en marxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.