algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Palma celebra la visibilitat lèsbica amb un conjunt d'activitats, performance, xerrades i una manifestació

Palma celebra la visibilitat lèsbica amb un conjunt d’activitats, performance, xerrades i una manifestació.

La llibreria 'Los oficios Terrestres', Col·lectiva Ulls Sadolls, l'Assemblea Antipatriarcal, Col·lectiva Sa Galania i Ben Amics han organitzat un conjunt d'activitat amb motiu del dia de la visibilitat lèsbica d'aquest dimecres, allargant la celebració durant fins aquest dissabte.

Les cinc entitats convocants han organitzat una setmana d'activitats artístiques i culturals amb tallers, xerrades, actuacions i una manifestació sota el lema 'Visibles i orgulloses'. Segons han indicat des de Ben Amics «a l'indústria cultural i als espais d'intercanvi més o manco alternatius» les «històries, pràctiques, interessos i compromisos» d'aquest col·lectiu «s'oculten com a resultat de la invisibilització», fet que succeeix, fins i tot, «dins la mateixa comunitat LGTBI».

És per això que les entitats convocants s'han qüestionat «com estan representades les sexualitats no normatives a través de la performativitat i els tallers o els cossos són els protagonistes».
Les jornades han començat amb el taller «performance» de Laura Corcuera a Es Local, seguit de la xerrada 'Altres cossos lesbians' d'Andrea Corrales i la «performance» de Corcuera 'Això ha deixat de ser un desert' a 'Los Oficios Terrestres'.

Dijous tendrà lloc la trobada 'Com ser bollera a Palma i no morir a l'intent' i la «performance» 'Alerta Raspall de dents (mites lèsbics i altres deliris)' de Gypsy i Leo (Lio Parda). Durant la jornada de divendres tendrà lloc l'obra feminista 'Queer' de dança-teatre 'Crotch' de la companyia 'Baal', organitzat per l'Ajuntament de Palma dins del 'Palmadansa Fluent'. Finalment, dissabte s'ha convocat una manifestació amb el lema 'Visibles i orgulloses' que arrencarà a les 12.00 hores de la plaça d'Espanya fins a la Plaça Madrid. La cloenda al cicle d'activitats tendrà lloc al Centre Cultural Casa Planas amb una festa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per susana, fa mes de 6 anys

a PEP .............per una part estic d'acord amb tu. tenc amics homosexuals i els admir molt però el grup LGTBI no cerca igualdad!!! amb els sus PRIDES vol destruir un model de família, començar a manipular els més petits en les escoles amb educació sexual etc...

Valoració:-1menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

Quanta homofóbia en els comentaris de la notícia... Informau-vos una mica abans d'escriure dois, Maria i Susana.
Defensar els drets de tothom i exigir igualtat (per raça, gènere, orientació sexual...) és de sentit comú i si es fa mitjançant art (performances, pel·lícules, poesia...) també és cultura i el contrari demostra ignorància.
I la identitat sexual es comença a formar a l'adolescència i no té perquè ser la mateixa tota la vida, però no només l'homosexualitat, ja que hi ha molts heterosexuals que deixen de ser-ho a edats avançades.

Valoració:1menosmas
Per SUSANA, fa mes de 6 anys

RIDICUL!!!! Que tenen veure aquest grups amb cultura!!!! llàstima que els polítics donan espai a aquells actes

Valoració:-2menosmas
Per Maria, fa mes de 6 anys

Ja veurem si d'aquí a uns anys es consideren lesbianes, perquè sovint en deixar de ser adolescents no pensen ni senten d'igual manera.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente