algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Aturades les obres de l’edifici de la plaça Fleming, antic Ca ses Mopis

Contrainfo

El projecte comunicatiu autogestionat de Mallorca Contrainfo ha explicat aquest dilluns com es troba l'antic espai alliberat a la plaça Fleming, Ca ses Mopis, després que començaren les obres per part d'Explotacions Turístiques de les Illes SL, propietat d’Oliver Mateu.

A dia 28 de març i després de moltes denúncies i pressió, l’Ajuntament de Palma va enviar una carta a les persones denunciants on s’informava que havia ordenat l’aturada de les obres de l’edifici situat al carrer Reina Maria Cristina, 51 per no adequar-se als permisos que s’havien sol·licitat. L’endemà ja es va poder veure com els obrers anaven desfent les bastides que envoltaven l’edifici i, a hores d’ara, roman sense modificacions ni obres de cap tipus.

Com expliquen a Contrainfo, el procés va començar fa un poc més d’un mes, quan un grup d’activistes va descobrir que les obres que estava realitzant Explotacions Turístiques de les Illes SL, propietat d’Oliver Mateu, s’estaven duent a terme sense permís d’obra. Així, es va començar una campanya amb l’objectiu d’aturar les obres tan aviat com es pugués. Es varen fer moltes denúncies simultànies informant del fet, que s’entregaren a l’Ajuntament. La resposta per part de la institució no va ser gaire ràpida, així que es va fer pressió via telèfon, assistint a reunions i personant-s’hi fins que fa uns dies, es va rebre la bona notícia.

Paral·lelament, dia 9 de març es feia la primera reunió oberta al barri per tal de xerrar sobre el seu futur i la construcció de pisos turístics il·legals. La convocatòria va ser un èxit i avui mateix, dilluns, ja hi ha la 4a reunió, que es farà al local de l’associació de veïnats del Capitol a les 20.30 h. Amb aquestes reunions s’ha ajudat a fer pressió i ja s’estan preparant campanyes per tal d’evitar que el barri esdevingui el nou barri a turistitzar.

La notificació sobre les obres signada per la cap de departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis Elvira Salvà Armengol informa que:

  • Inicia l’expedient de disciplina urbanística per la protecció de la legalitat urbanística.
  • Ordena la immediata suspensió de les obres d’acord amb l’informe del zelador municipal, on informa de la demolició completa de la coberta d’uns 175 m2, del forjat de formigó en substitució a la coberta anterior, de l’aixecament d’un pis, de la construcció d’un buit d’ascensor i de feines vàries com demolició d’envans o retirada de fusteries. Totes elles sense llicència d’obra.
  • La única comunicació que havia fet era relativa a la retirada d’enrajolats, peces sanitàries, falsos sòtils i conduccions d’aigua, així com sanejar i pintar la façana.
  • La infracció descrita ha estat qualificada com a greu.
  • Adverteix que donarà lloc a les mesures previstes a l’article 150.3 i 150.4 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl, entre les quals la iimposició de successives multes coercitives per períodes mínims de deu dies i quantia, en cada ocasió, del 10% del valor de les obres executades i, en tot cas i com a mínim, de 600 €.
  • Requereix que en 2 mesos es legalitzin els actes o usos descrits abans. Si passat aquest temps la persona interessada [Oliver Mateu] no ha sol·licitat la legalització o no s’hagin ajustat les obres a les condicions que s’hi assenyalen, o quan aquesta fos denegada, el Consell de Gerència d’Urbanisme, acordarà la demolició o restitució a l’estat físic i jurídic anterior de les obres i impedirà definitivament els usos a què podria donar dret.

A part, també s’està fent feina per aconseguir la patrimonialització de l’edifici per evitar que pugui seguir amb les obres més endavant i que es pugui conservar aquest edifici que tanta història té al barri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 7 anys

Sobre si s'ha d'escriure "mòpies" o "mopis", hi ha un argument definitiu: si a una ciutat castellana hi hagués un edifici anomenat "casa de los búos" per uns 'okupes', què faria la premsa d'allà? Reproduiria la falta d'ortografia o escriuria correctament "búhos"?

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

@Que síííííí!

No crec que sigui anar de llest: aquest punt de la nostra ortografia és tan elemental... I ara només falta que n'hi hagi que pensin que haver alliberat un espai serveix d'excusa per a escriure malament.

Valoració:0menosmas
Per ARGO, fa mes de 7 anys

He de dir que me pareix bé aquesta aturada, per manca de permisos necessaria.
Ara bé, demanaria a l'ajuntament que actués sempre així en tots els casos, no sols els mediatics.

Que no comenci cao obra, no es posi cap negoci ni es monti cap terrassa amb la seva corresponent licencia.

Valoració:0menosmas
Per Que síííííí!, fa mes de 7 anys

Que síííí Toni, que és mòpies! Però és el nom que li va posar a l'espai la gent que el va alliberar... Que pesada la gent que va de llesta!

Valoració:-3menosmas
Per dic, fa mes de 7 anys

MÒPIA f.
|| 1. Animal imaginari del qual es conten coses a les persones beneites o als nois massa ingenus, per tal de riure's d'ells ginyant-los a anar a caçar el dit animal (Mall.). En Tomeu... era tan curt de gambals que més de dues vegades havia estat ginyat pels altres a anar a cassar mòpies y a pescar gambosins, Penya Mos. iii, 88. Per a fer anar algú a caçar mòpies, li fan creure que aquests animals estan damunt un arbre, i anant-hi en una nit fosca (que diuen que és el temps millor), fan que l'enganyat pari amb un sac o amb uns filats davall l'arbre, i aleshores un que està amagat entre el brancam li tira una gerra d'aigua, o una pedrota, o excrement, i allò és la mòpia que ha caçat.
|| 2. Persona curta de gambals, inútil, que fa més nosa que profit (Mall.); cast. gaznápiro, estafermo. Te deus haver ajegut com una mòpia a fer la siesta demunt les roques del Moll, Penya Mos. iii, 213. Quin porro que se'n durà sa gran mòpia!, Alcover Rond. vii, 34.
Fon.: mɔ̞́pi, mɔ̞́piə (mall.).

(Diccionari Alcover-Moll)

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

Gràcies o *gracis?

Còpies o *copis?

Mòpies o *mopis?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente