algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Hila presenta a la comunitat musulmana el servei de denúncies per delictes d’odi

El batle de Palma, José Hila, ha presentat el nou servei de denúncies per delictes d'odi. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, José Hila, ha presentat aquest dissabte a la comunitat musulmana el nou servei de denúncies per delictes d'odi de la Policia Local de Palma. L’acte s’ha celebrat aquest migdia al Centre Cultural de la barriada palmesana de Son Gotleu. L’han acompanyat la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, i el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié. Hi han participat una cinquantena de persones.

El batle ha agraït l'assistència a l'acte i els ha presentat aquest servei de proximitat per a denunciar possibles de delictes d'odi. D'altra banda, Pastor ha recordat als assistents la disponibilitat de la Policia Local i els animat que no tinguin por de denunciar qualsevol conducta contra ells.

Per a fer la denúncia es pot telefonar al 650781644, enviar un correu a stop.odi@palma.es o acudir presencialment al quarter de Sant Ferran. Tot seguit es realitzarà una entrevista amb el denunciant i s'executaran els protocols corresponents.

Una vintena de casos

El servei de delictes d'odi ja ha atès 20 casos: 11 per motius de raça, 2 per motius religiosos, 4 per motius d’orientació sexual, 1 per aporofòbia i 1 per vulneració de la imatge i 1 per odi al col·lectiu policial. S'han realitzat 14 informes judicials i la resta han seguit altres procediments.

Aquest servei es va inaugurar el mes de gener i neix de la sensibilitat que aquest cos de seguretat té en relació amb els estipulats com a DELICTES D'ODI  al vigent Codi penal. Aquests delictes engloben les conductes que puguin moure a l'hostilitat, la discriminació o la violència per raons de raça, creences religioses, situació familiar, origen, nacionalitat, identitat sexual, malaltia o discapacitat.

Amb aquesta iniciativa es pretén servir de font d'informació per a la Fiscalia especial per a aquests delictes i accedir al 85% de víctimes que actualment no denuncien. Aquest tipus de trobades es continuaran realitzant per a fomentar la col·laboració entre totes les comunitats i associacions amb la Policia Local de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cert, fa mes de 7 anys

Tots els col.lectius que patim per l'odi ideològic dé la gent de la extrema dreta, hauríem de fer una protesta conjunta en contra de la impunitat de la que gaudeix aquesta gent.

Valoració:7menosmas
Per Margalida, fa mes de 7 anys

I els delictes d'odi cap als catalanoparlants? Moltes vegades insultats per els mateixos policies municipals ???

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente