algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Hila durant la festa de l’Estendard: «La ciutadania ha d’estar unida per un mateix sentiment de pertinença»

El batle Hila durant el seu discurs davant de l’Ajuntament de Palma. | E.P.

El batle de Palma, José Hila, ha apel·lat al sentiment de pertinença de la ciutadania i ha reivindicat un millor finançament durant el seu discurs de la Festa de l'Estendard que s'ha celebrat aquest dissabte.

Durant l'acte, que ha tingut lloc en l'exterior de l'Ajuntament de Palma, Hila ha explicat que aquesta festa «va molt més allà de l'acte commemoratiu d'un fet històric i cultural», ja que «és un acte amb el qual s'expressa l'acord amb tot allò que som i ens representa com a col·lectivitat», ha assegurat.

En aquest sentit, el batle ha manifestat que la ciutadania ha d'estar «unida per un mateix sentiment de pertinença, per un mateix compromís per aquesta terra» i ha catalogat la festa com «un ritual de comunitat».

Així mateix, Fila ha reivindicat autonomia municipal i un millor finançament, ja que "els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà, la primera porta que toca quan té problemes o necessitats".

En aquest sentit, el batle ha explicat que «Palma es troba infradotada econòmicament en relació amb tot el que representa i aporta al conjunt de Mallorca i de la comunitat». D'altra banda, ha recolzat la decisió del Consell de Mallorca de celebrar la Diada de Mallorca el 31 de desembre i ha afirmat que «sumar sempre és positiu».

Millores durant 2017

El batle de Palma ha aprofitat l'ocasió per informar als ciutadans dels plans que té l'Ajuntament per millorar la ciutat durant l'any que ve. «La revisió del Pla general és una eina fonamental que ens ha de permetre dibuixar un model de ciutat a la mesura de les persones», ha manifestat.

Respecte al turisme, el batle ha recordat que sí que es vol però «amb cert ordre i concert» i ha destacat que «s'ha de sap gestionar» per «evitar les saturacions com les d'aquest estiu i que la riquesa arribi a tothom».

En l'àmbit social, Hila ha explicat que s'engegarà, al costat de Metges del Món, un protocol d'empadronament de personen sense sostre perquè puguin accedir a la targeta sanitària i als serveis socials.

D'altra banda, la primera vara ha assegurat que Emaya invertirà 16 milions d'euros en vehicles, maquinària de neteja i nous contenidors, que es milloraran les freqüències de l'EMT i que es dotarà amb nous recursos a la Policia Local per millorar la seguretat ciutadana.

A més, està previst que s'inverteixin 21,7 milions d'euros en la millora de l'enllumenat d'alguns barris i que es destinin tres milions en el Pla estratègic litoral Ponent, entre altres mesures per als barris de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bon dia i bon any!, fa mes de 7 anys

No alimenteu trolls.

Valoració:0menosmas
Per Al de baix, fa mes de 7 anys

A això ens ho podries dir a tots i deixar de molestar, fregant les teves metres feixistes per aquest digitAl..
Quina part de "no volem fatxes"no enteneu?

Valoració:3menosmas
Per deman, fa mes de 7 anys

Mi comentario te ha dolido más que si te hubiese insultado.

Yo no insulto, discrepo; todavía tengo un poco de educación.

Con lo que escribes y la manera, demuestras el tipo de persona que eres.

Contigo pongo punto final. Donde no hay que no busquen.

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoració:9menosmas
Per Arruix!, fa mes de 7 anys

I encara es fa la víctima, el molt fals. No tens cap feina per aquí, és amb els teus amiguets de Círculo Antibalear amb qui has d'anar deixa de molestar-nos.

Valoració:14menosmas
Per deman, fa mes de 7 anys

Menos de una hora ha tardado el bien educado en demostrar lo que yo decía en otro comentario.

Dime a quien he insultado.

Demuéstrame que vengo a molestar. ¿No te gusta lo que digo o el idioma que empleo?.

Si un botón vale de muestra, con el de más abajo y sus barbaridades, tenéis todo el muestrario.

Pese a todo te deseo un feliz año 2.017 en compañía de tu papá y de tu señora madre.

Valoració:0menosmas
Per Arruix!, fa mes de 7 anys

Si no fossis un fatxa, respectaries els damés i no vendies aquí a insultar i a molestar.
Fatxa, maleducat i inva.ssor!

Valoració:20menosmas
Per deman, fa mes de 7 anys

Al de más abajo.-

¿Y cuando te llaman espanyolista, espanyolazo, facha, gonella. espanyquistan, forasterot, cerdo espanyol, falangista, franquista y otras barbaridades, lo podemos considerar como un piropo?

Por cierto, los casos de Italia o Alemania, no son comparables a lo ocurrido en España durante el siglo XX.

Pese a las discrepancias que podamos tener, feliz años a todos.

Valoració:0menosmas
Per Un ciutadà, fa mes de 7 anys

Consider oportú rebatre l'afirmació del companyó Tià. Que no se senti català i se senti espanyol és més que respectable, amb o sense etapes intermèdies. Ara bé enunciar "feixisme pancatalanista" és una ofensa al sentit comú i fruit de què la Transició amb la Llei d'Amnistia del 1977 és un problema gravíssim per al debat polític. I en conseqüència per a la defensa del que en Tià o qualsevol considera oportú. La raó és que ens trobam amb uns fills de funcionaris --que pertanyien a la Falange i que passaren a ser funcionaris d'Estat el 1977 per la Llei d'Amnistia-- que pensen igual que llur pares. És a dir, no hi ha hagut un procés de desfranquització o desfalangització de les forces de la funció pública, del poder judicial i de les forces de seguretat. No he dit desnazificació que sí s'ha fet a Alemanya ni desfeixització que se va fer a Itàlia. Per tant dins aquesta monarquia parlamentària l'amnèsia s'ha consolidat. FELIÇ 2017 a n'en Tià i a tothom!!!!!!!!!!

Valoració:12menosmas
Per Jessi, fa mes de 7 anys

Bla, bla, bla. Hila pobre amanerat militant d'un partit monàrquic, neoliberal i espanyolista. Sort que l'any que ve ja no hi será.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente