cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Maria Barceló recrea la Palma medieval de Ramon Llul en el pregó de l'Estendard

La historiadora Maria Barceló Crespí ha recreat aquest dijous com era la Palma medieval en temps de Ramon Llull, durant el pregó de la Festa de l'Estendard d'enguany.

En el pregó que ha donat el sus a la Festa, a les 18.00 hores, a la sala de plens de Cort, sota el títol 'La Ciutat de Mallorca en temps de Ramon Llull', la historiadora ha destacat la importància d'aquesta festa que creu que haurien de celebrar no solament els palmesans, sinó tots els mallorquins.

Maria Barceló, porrerenca, però triada per fer el pregó pel seu coneixement de la Palma medieval, ha defensat la «gran transcendència històrica» del 31 de desembre de 1229 però ha demanat no oblidar «la importància i els valors de l'època en què Mallorca era Mayurqa».

En la seva intervenció, Barceló ha volgut fer una descripció detallada de com era Palma en temps de Ramon Llull, des de l'any 1232 fins a la seva mort.

Barceló ha repassat aspectes de la ciutat com l'estructura, el sistema defensiu, la distribució d'aigua, el port, el torrent de Sa Riera, els espais verds, les esglésies i ordres religioses i per descomptat, la societat de l'època.
Amb tot, la historiadora ha destacat que la Palma medieval era «com la ciutat d'avui, cosmopolita i oberta a tots».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Ramon Llul? Llul Brinner? Ai, quina impremta!

Valoració:7menosmas
Per Lector empipat, fa mes de 7 anys

No sé quants pics he posat a la U.H. que la desvirtuació que fan molts gonellistes de la.Conquesta,.convertint el que no és altra cosa que un.episodi de la Reconquesta Cristiana sobre els invassors mussulmans en un genocidi , a més d'una falsificació és una incitació als terroristes islàmics. I enlloc d'esborrar.els comentaris que parlen de falsos genocidi, m'esborren els meus. Però en canvi, consenten que els fatxes venguin aquí a mentir, escriure en foraster, insultar-nos i a vegades, fíns i tot a amenacar-nos.

Valoració:8menosmas
Per No anam ni amb rodes, fa mes de 7 anys

Com així, li consentiu a aquest maleducat que vengui aquí a insultar? I llavors encara preteniu que se vos donin subvencións per promocionar el Català, quan permeteu el vandalisme ultra a aquest mateix diari i, censurau els nostres escrits a la Última Hora?

Valoració:10menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Companyons, som un capdefava avorrit.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente