algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Apesteguia: «Per respecte a la història i a l'illa de Mallorca, defensam el 31D»

Apesteguia: «No és la commemoració d'una guerra, és la commemoració del naixement del poble de Mallorca».

El conseller insular de MÉS per Mallorca i president de la Comissió Especial de la Diada de Mallorca, Lluís Enric Apesteguia, ha assenyalat aquest divendres que «la gent ha parlat clar, el 31 de desembre té major potencialitat per ser una diada popular».

Apesteguia s'ha expressat així durant la seva intervenció en el plenari extraordinari del Consell de Mallorca per aprovar el canvi de data del 12 de setembre al 31 de desembre.

Així, ha dit que en el «procés participatiu», obert per la Comissió «més del 80 per cent» de les 60 persones, institucions i entitats que han opinat, «han mostrat la seva predilecció pel 31 de desembre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 7 anys

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 7 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de la València i per les blaves i assolellades illes Balears».Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 7 anys

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Jo no som ni fatxe ni foraster, pero sí gonella, i defens es 12/9 com sa diada perque es quant un rei mallorqui completement independent , Jaume II de Mallorques , donà sa carta de franqueses an es poble de Mallorca i ses posesions des regne de Mallorques, perque som mallorqui de socarel, des besó de s'illa, i estim molt mes Mallorca que qualsevol altre terra, sia castellana o catalana, aragonesa o andalusa

Valoració:-6menosmas
Per Marc Torrents, fa mes de 7 anys

Pels fatxes, siguin gonelles o forasters, el 31 de desembre mai serà sa festa. Ells ja en tenen una, el 12-O, dia de l´aniquilació d´Amèrica. En son cap no n´hi cap d´altra que no siga aquesta celebració, la del feixisme espanyol.

Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

Jo no perd el meu temps, contestat a un pobre fatxa pesat.

Valoració:6menosmas
Per ¿?, fa mes de 7 anys

Como mujer que eres, como largas, ¿por qué tú y las demás consentís que las mujeres del Islam que pululan por estos pagos lleven el consabido trapo en la cabeza?

¿Por qué estáis calladas cómo muertos si tan malo es para la mujer y no hacéis nada de nada?.

Tú mucho bla, bla, bla, pero más quieta que una roca. Por cierto, servidor cuando va a misa, si es que alguna vez va, todas mis oraciones son para el Gran Invasor.

Valoració:-3menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

Com a dona que soc, jo celebro que el meu home no me fa anar tapada de cap a peus i que com europea que sóc, segons les nostres lleis valc el mateix que un home, no just la meitat.
Aquesta diada també és la diada de l' alliberament de les dones del sometiment de l'Islam. I ho hem d'graïr al Rei En Jaume i als seus cavallers.

Valoració:4menosmas
Per vergue de bou, fa mes de 7 anys

Per respecta a la história, renegats, espanyolistas, i borbons, no grácies, i de le fatxandería ni parlar-ne, ample és Castella cap enllá falta gent, molts d'anys per tots els que som i serem.

Valoració:12menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

La "maruja"fatxa, celebra el dissabte de Nadal insultant i molestant, que és l'únic que sap fer.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente