nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

El BUP anima a participar a la Diada per convertir-la «en un crit per la plena sobirania de Mallorca»

El Bloc d’Unitat Popular (BUP) ha fet pública aquest divendres la convocatòria a la manifestació de la Diada de Mallorca que tendrà lloc el proper divendres 30 de desembre.

El Bloc d’Unitat Popular exigeix al govern una dignificació de la Diada i anima al conjunt de mallorquins i mallorquines a participar dels diferents actes i mobilitzacions que tendran lloc en el marc de la Diada per convertir aquest dia «en un crit per la plena sobirania de Mallorca».

El Bloc d’Unitat Popular (BUP) ha fet pública aquest divendres la convocatòria a la manifestació de la Diada de Mallorca que tendrà lloc el proper divendres 30 de desembre i que començarà a les 18:00 hores al Passeig del Born de Palma, baix el lema ‘Per la plena sobirania de Mallorca. Construïm els Països Catalans’.

Els diferents col·lectius que conformen el BUP animen al conjunt de mallorquins i mallorquines a participar de la manifestació, així com dels diversos actes que al llarg d’aquest mes es duran a terme per tota l’illa, fent d’aquest dia un crit per la plena sobirania de Mallorca, per decidir sobre tot allò que afecta a les vides del poble mallorquí, en el marc de la construcció dels Països Catalans.

Finalment, el BUP celebra que finalment el Consell declari el dia 31 de desembre com a Diada de Mallorca, però reivindica, al Govern, Consell i als diferents ajuntaments de l’illa, una dignificació de la Diada, fomentant-ne la seva participació i potenciant els actes, activitats i mobilitzacions que s’hi duguin a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ramon Muntaner, fa mes de 7 anys

“…si aquests quatre reys d’Espanya, qui són d´una mateixa carn e una sang, se teguessen ensemps, poch duptare tot laltre poder del món“.
La crónica de Ramón Muntaner está considerada como la más importante entre las crónicas medievales catalanas. Muntaner fue un militar y cortesano de finales del siglo XIII y principios del XIV que además de participar en varias guerras, fue un personaje de la máxima confianza de los reyes de Aragón y por tanto refleja los puntos de vista de la propia Corona. En su obra se relata la historia de los reyes de Aragón de la época, sobre todo en la época de la guerra contra Francia a causa de Sicilia a finales del siglo XIII, en tiempos del rey Pedro III, hijo de Jaime I.
En un momento determinado de la crónica, al comentar una entrevista que tuvo lugar entre los reyes de Castilla y de Aragón, Muntaner escribe la frase que encabeza este artículo; es decir, refleja el deseo de que se produzca una unión política entre los reinos de España. E incluso con mucha perspicacia vislumbra el futuro de un gran imperio español hegemónico: en lenguaje de nuestros días dice que si los reinos de España, que son de una misma carne y sangre, estuvieran unidos ningún poder del mundo les podría hacer frente.
Y es que el mito catalanista que habla de una rivalidad y un odio permanentes entre Castilla/España por un lado y Cataluña por el otro es completamente falso. En la Edad Media los Reinos de Castilla y de Aragón mantuvieron casi siempre buenas relaciones. Las alianzas y los enlaces matrimoniales fueron frecuentes. Por eso no es extraño que acabaran uniéndose políticamente en tiempos de los Reyes Católicos.
En el siglo XV seguía habiendo obras como la Crónica de Espanya de Pere Miquel Carbonell, que centrándose en la historia de los reyes de Aragón los calificaba como Reyes de España. Todo lo cual demuestra que en la Cataluña medieval el sentimiento de pertenencia a una patria común hispánica estaba arraigado. El mismo Jaime I califica a Cataluña como “la mejor de las tierras de España”.
Hace décadas, Jaume Vicens Vives, considerado el más distinguido historiador catalán del siglo XX, afirmó que después de haber estudiado 3000 documentos medievales catalanes no había encontrado una mentalidad catalanista. El más importante de sus discípulos, el brillante historiador Antonio de la Torre, llegó a decir que “los catalanistas han tergiversado la historia medieval catalana o directamente se la han inventado”.
Rafael María Molina Sánchez. Historiador

Valoració:1menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

Francesc Homs, l'imputat que ocupa el galliner al Congrés, ha assegurat a Twitter que la Constitució impedeix el català a l'escola. "Volen festa per la Constitució per recordar que limita o impedeix: el català a l'escola ...". (Després d'una implacable immersió lingüística, ara resulta que s'impedeix el català a l'escola. Homs és dolent i ximple)

En un altre Twitt, es llança a l'absurd ":" A Catalunya aguantem: una Constitució votada pel 22% del cens actual ". (Clar i la Constitució nord-americana es basa en un o% de vius, com la majoria de Constitucions que tenen més de 1oo anys).

Mala gent, mala gent, .

Valoració:1menosmas
Per El Somatén, fa mes de 7 anys

L'escriptor i periodista Arturo San Agustín, que acaba de publicar l'obra 'Abans de llevar-nos les màscares', assegura que la realitat supera qualsevol trama novel·lística.

El prolífic autor és el protagonista aquesta setmana de 'Converses al voltant d'una copa de vi ". En l'entrevista, Sant Agustí s'endinsa en l'actualitat política. "A Catalunya estem vivint en la ficció", sosté. Assegura que "tots els responsables polítics de l'actual procés" reconeixen en privat que no es produirà la independència de Catalunya.

Valoració:0menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

La convocatòria de la Cimera del Referèndum separatista convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dijous passat, ha estat vista com una reacció a la pèrdua de confiança de la CUP, soci de govern i fonamental per tirar endavant els pressupostos.

Per a la líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, convocar una reunió el 23 de desembre per abordar la convocatòria d'un referèndum "és continuar en la via del ridícul".

"Parlar de cim em sembla ridícul. Quan parlem de cimera és sobre el canvi climàtic o per abordar els fluxos migratoris, és a dir, reptes importants. Això són autèntiques cims ", ha exposat la socialista i conclou:" El Govern està en un cercle viciós en el qual no troba cap tipus de sortida i ens fan tornar a començar quan no troben una solució ".

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Game over Espenya. Espenya s'espenya.
Emprau-lo amb alegria es passaport espenyol es qui el teniu, que ben poc temps que vos queda. Veurem que en querada de tot aixo que ara en diuen Espanya, i com vos ho montareu amb lo que vos quedi per fer un pais, ara be, tenguent en comte que fa 4 segles que domes minvau no veig com ho fareu per montar qualque cosa si domes sabeu desmontar...

Valoració:1menosmas
Per Salktor D., fa mes de 7 anys

A Balears sóm catalans, i per això PARLEM, ESCRIBIM I LLEGIM EN CATALÀ.
I davant els gonelles i forasters NO ENS AMAGUEM.

Som Illencs, som catalans !!*!!

Valoració:10menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:10menosmas
Per de cap manera, fa mes de 7 anys

No som chiita, som sunita. Passssa algo?.

Efectivamente, no como lo que largas y no por odio, sino por higiene mental y estomacal.

Los puercos y los descendientes de los invasores, para tí.

Siempre serás su limpiabotas.

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

¿Soberanía de Mallorca ? ¿Se independizan de España? ¿Fraccionan las Islas Baleares? .Ser soberanos implica que ningún poder puede estar sobre el tuyo. Eso no casa muy bien con los países varios de la Srta.Pepis. Eso del BUP no pasaron la EGB.

Valoració:1menosmas
Per Barrufet, fa mes de 7 anys

-Gran lusideç i claretat amb la teva expocisió Maciá, pero els gonellas i els defensors de la España imperial arriven a ser tant curts de mollera que son incapaços de veure amb objetivitat la realitat i la realitat com ja he dit en áltres ocasiós te bastant a veure amb una questió de semántica i es el relacionar el nom de la llengua que parlem amb el nom d´una comunitat que també el parla (Catalunya i el catalá) . Per tant cuálsevol intent de cohesionar o promoure la unitad de la llengua (cosa que está molt bé) es comptemplat per algúns com un intent de colonianisme, d´imposiçió , que si los pancatalanistas arruix, que si traidors , etc, etc i no se ne adonen que si am ves de anomenar-se llengua catalana es definís amb un altre nom to aquest odi irracional que mols tenen desapareixería per complet.
-Vaig posar el etxemple de Valencia am que fins que els gonellas valenciáns no van aconseguir que el seu estatut denominés la seva llengua com "valençiá" no van parar a pesar que tots sabem que es lo mateix.- Vaig posar també el etxemple del meu fill que es funcionari i que anys enrera va necesitár un certificat d´un determinat nivell alt de catalá i s´el va anar a treur-el a la universitat de Valencia (a la delegació que la generalitat valenciana te a Vinaróz) ja que es pot treure molt més economic i rápit que a la mateixa Catalunya ( inmediatament va ser convalidat per la generalitat catalana ).- Per tant ¿de que estám parlant?.- Com un suposit finál i amb plan de conya vaig dir que si la llengua que parlám a tots els territoris que es denominen com païssos cataláns es denominés llengua "LULLIANA" en honor a Ramón Llull (luliana para los castellanos) el mal de ventre que tenen algúns ja s´ha auría acabat dons ja no es dirían païssos catalans sino païssos "lullians" i així els gonellas ja dormirían tranquils. (Deu meu, una mica mes d´ínteligencia i sentit comú si vos plau)

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente