algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Es Refugi farà el seu 26è Mercadet de Nadal

Com cada any, l'Associació Altruista Es Refugi organitza el seu tradicional Mercadet de Nadal «Aprofita i Ajuda» amb l'objectiu de sufragar la seva obra social, és a dir, ajudar les persones sense llar i sense suport familiar. El Mercadet d'Es Refugi, uns dels més longeus de Palma, enguany se celebra els dies 24, 25 i 26 de novembre, en horari continuat de 11:00h a 20:30h al Pati de la Misericòrdia de Palma. En aquest sentit, com ja és habitual, les famílies podran trobar mobles antics, objectes vintage, complements, bijuteria, juguetes per als més menuts de la casa, una botiga de roba de segona mà de bones marques, tant de dona com d'home, llibres antics, novel·les actuals, etc. Tot això a preus molt interessants. Igualment es duran a terme sortejos i altres activitats lùdiques. Es Refugi compta amb un menjador social i un centre d'acollida. Cada dia atenen una cinquantena de persones.

Seguint la tendència dels darrers anys, l'Associació Altruista Es Refugi ha acollit l’any 2015 persones que han passat de tenir ingressos fixos, ja fos perquè eren treballadors autònoms o per compte d'altre, a dependre d'una prestació o un subsidi, però que esgotades les prestacions i sense feina, han hagut d'acudir irremeiablement a un centre d'acollida amb l'objectiu de trobar no només allotjament, sinó també alimentació i suport moral. L'Associació Altruista Es Refugi considera que totes les persones haurien de tenir garantit el dret a l'alimentació, tal com assenyala l'article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

D'altra banda, destacar que el 41% de les persones que acudeixen al menjador social no disposen d'habitatge digne, és a dir, viuen en una estructura temporal o en un espai públic (caixer d'una entitat financera, cementiri, cotxe, traster, barraca, la carrer, etc.), mentre que el 48% viu en una habitació llogada. En aquest últim punt, cal destacar que són moltes les persones que després de pagar un lloguer no tenen els recursos suficients per poder accedir a una alimentació adequada i és per això que es veuen abocats a anar al menjador social d'Es Refugi. EL 67% dels usuaris són espanyols i d'aquests un 30% són illencs.

Mitjançant la tasca que fan des de Es Refugi, podem veure un retrat social a partir del qual, la crisi colpeja més durament les classes socials més baixes i alhora, quan arriba la recuperació són aquests mateixos sectors als que més triga a arribar-los els beneficis d'aquesta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.