muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
15°

PLIS: «Als agressors de la nina, se'ls hauria d'haver expulsat cinc dies»

Consideren «una irresponsabilitat de la direcció» que els presumptes agressors segueixin al centre

L'associació de professors «PLIS Educació, per favor» assegura que els presumptes agressors de l'alumna del col·legi de Son Roca haurien d'haver estat expulsats cinc dies del col·legi, com a mesura provisional tal com recull el Decret de drets i deures dels alumnes.

Segons expliquen des de l'associació, l'article 61 d'aquest decret atribueix aquesta potestat al director, mentre s'investiguen els fets, amb l'objectiu de «evitar la persistència dels efectes de l'agressió i el possible atemoriment dels testimonis».

Així, diuen que aquesta normativa obliga al director, una vegada coneguts els fets, a incoar expedient disciplinari i nomenar a un professor instructor que, «sense perjudici de l'actuació de Fiscalia de Menors, ha d'esbrinar els fets i formular una proposta de resolució».

Sobre això, PLIS diu que «no es té notícia que al centre s'hagi complert aquesta obligació. Si això fos així, PLIS creu que seria «un desistiment gravíssim de responsabilitats i que inspecció hauria d'immediatament tramitar la destitució de la direcció del centre».

Respecte a la permanència al centre dels presumptes agressors una setmana després dels fets és, segons PLIS, «una irresponsabilitat» de la direcció del centre».

Des de PLIS matisen que "encara que és cert que aquesta mesura provisional d'expulsió és una facultat del director, la gravetat del cas, l'alarma social produïda i la persistència de l'efecte de l'agressió, amb els presumptes agressors al centre, hauria aconsellat la seva expulsió.

Aquesta omissió indica, asseveren des de PLIS, que «o la direcció del centre no coneixia les facultats que la llei li atorga», «la qual cosa indicaria escassa professionalitat, o que ha gestionat de la manera més maldestra aquest procediment» conclouen. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per p, fa mes de 7 anys

No hi ha res com xerrar sense saber de que es parla.Per expulsar un alumne per falta greu o molt greu s'ha d'acreditar els fets obrint el corresponent expedient,ja que tant greu es no fer res com fer coses per damunt de les normes.Tard o prest els agresors seran castigats,pero tanmateix el Pp i els seus grupuscles (Plis,No vaig de vaga,GAB,...)continuaran intentant treure profit per el partit.

Valoració:4menosmas
Per Pregunto, fa mes de 7 anys

Aquest sindicatquebno és el de na Pepita Grillo? La que defensa aixô tan "nostro" com "sa tgengo Bälèá"?

Valoració:7menosmas
Per J, fa mes de 7 anys

Plis,anau un poc malament en trilingüisme,no?
PLEASE,agraït que respongueu,al meu temps,NI TRILINGÜISME,NI BILINGÜISME...NI OSTIES
LA LENGUA DEL IMPERIO,que es el que realment vos motiva.

Valoració:8menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 7 anys

"Qui menys en sap, és el qui més hi diu."

Valoració:9menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Plis.
Educació per favor.
Plis.
Si no sabeu, no comenteu.
Plis.
Pedagogia, per als pedagogs, no per a polítics partidistes.
Plis.
Per opinar, primer han de conèixer.
Plis.
Dins la boca tancada no hi entren mosques.
Ni tampoc en surten.

Valoració:11menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

5 dies? Expulsats indefinidament, i aire! Ara, que ho digui "PLIS" després de callar com una p.... en altres casos, ja els hi val.

Valoració:18menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

La expulsion no es la solucion. Hay que integrarlos y darles refuerzos positivos

Valoració:-2menosmas
Per A si?, fa mes de 7 anys

Por ser que a aquests alumnes, s'els hauria d' haver expulsat. Però com així, PLIS no va proposar el mateix pels cinc cassos de bulling que, coincidint amb la època bauzànica, se van donar a escoles, totes elles concertadas, amb fins i tot el resultat d'una mort per suicidi d' una víctima. Com així, llavors no van moure ni un dit i ara se fúen sobre tot el funcionariat i càrrecs polítics?

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente