algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Bèsties de Foc, Dimonis i Gegants tornen als carrers de Ciutat

L’Ajuntament organitza la I Mostra de Bèsties de Foc i Màscares de Dimonis i la II de Gegants de Mallorca, que romandrà oberta del 29 d’agost al 9 de setembre en el Centre d’Història i Cultura Militar de Balears

Eva Frade i les diferents autoritats durant la presentació de la mostra. | Cort

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha presentat aquesta setmana la I Mostra de Bèsties de Foc i Màscares de Dimonis i la II de Gegants de Mallorca que organitza l’Ajuntament de Palma en col·laboració amb el Centre d’Història i Cultura Militar de Balears.

L’exposició s’inaugura el proper 29 d’agost a les 8 de l’horabaixa i romandrà oberta fins el divendres 9 de setembre. La seu serà el Centre d’Història i Cultura Militar de Balears (C/ de Sant Miquel, 69 bis) amb un horari de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 hores i els dissabtes de 10.30 a 14 hores. A la mostra està prevista la participació de 13 gegants, 14 bèsties de foc i 13  dimonis de diverses localitats de Mallorca.

Bèsties de foc

Segons ha explicat Frade, la I Mostra de Gegants es va realitzar l’estiu de 2014 amb un important èxit de visitants, uns 14.800 i, per això, s’ha organitzat aquesta segona edició que incorpora, com a novetat, aquesta mostra de bèsties de foc que inclou elements característics de cadascuna de les colles participants, com ara vestits, màscares de dimonis o joguines.  

Per a la inauguració, el proper dilluns, està prevista una actuació musical folklòrica de ball de bot a la què assistiran diverses autoritats i representants dels municipis que participen en la mostra. Per a la cloenda del 9 de setembre s’ha organitzat, a partir de les 20.30 hores, una desfilada de colles i gegants  pel carrer de Sant Miquel, la Plaça Porta Pintada i la Plaça d’Espanya, on hi haurà una encesa de pirotècnia de cada una de les bèsties participants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni López organitzador, fa mes de 7 anys

Fins avui no he volgut posar res a n'aquest comentaris. Avui si, tant sols per veure si per una vegada, deixa'm a un costat sa política i a un altre sa cultura, mal dement sigui militar.
Tant sols informar que sa cultura a guanyat per majoria absoluta, per sa vostra informació, tant sols amb 50 hores, han visitat sa mostra un total de 18.572 persones, aproximadament mes de 6 persones cada minut, d'aquestes vull entendre que el mon del Foc i el mon festiu dels Gegants han guanyat. Ha estat un plaer mesclar aquest dos mons completament diferents i ses persones que han visitat sa mostra han sortit encantats, donant s'enhorabona al centre i a sa organització.
Tot el que fa el mon geganter, es meu mon, es en mallorquí o català, com volgueu dir-ho.
Quin lloc millor podria albergar aquesta Mostra? Qui no ha quedat encantat de veure ses Bèsties de Foc a n'aquest maravellos patí?
En referència al lloguer, de ses dues mostres organitzades per jo, no han cobrat res, i tot han estat facilitats. Aquest punt es pot demanar a s'Ajuntament de Palma responsable de ses dues mostres.
Hem realitzat una revista que podeu confirmar el que estic comentant. han participat colles de Alaró, Binissalem, Campanet, Campos, Esporles, Muro, Palma, Sa Pobla, Santa Maria del Camí, Sant Jordi, Son Espanyolet, Alcúdia, Llucmajor, Sineu, Campos, Consell, Bunyola i ses colles de Dimonis de Palma.
Toni López Geganter de la Sala.
Prec no entrar en polèmica, tant sols per que estigueu enterats de totes ses dubtes que teniu.

Valoració:1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

A on???? No hi havia lloc més adient on fer-la?

Valoració:4menosmas
Per Silogisme, fa mes de 7 anys

Si les lleis militars son a la Llei, , el que la musica militar és a la Musica, la cultura militar és a la Cultura, el que el ranxo militar és a l´art culinari,

Valoració:6menosmas
Per ??!!, fa mes de 7 anys

Ara veurem quins són els municipis que consenten de participar en una mostra que vol relacionar la cultura popular amb la cultura militar.

Valoració:-2menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:-2menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Uy! el censor se ha saltado esta noticia.

Valoració:0menosmas
Per I tant1, fa mes de 7 anys

I segurament cobraran lloguer, per allotjar aquesta exposició.
Als tronxos, el mínim del mínim.

Valoració:10menosmas
Per Margalida, fa mes de 7 anys

Al Museu Militar? A casa dels qui trepitjen la nostra Història? No hi havia un lloc més adient per la mostra cultura popular? I, és clar, els parlaments seran en castellà ...

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente