algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

A partir de dilluns, multes per passar per les zones ACIRE sense acreditació

Les sanciones poden arribar fins als 90 euros. El Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha detectat 17.846 infraccions des del 20 de juliol, el 78% en el carrer Antoni Maura

Les sancions per passar per una zona ACIRE sense acreditació poden arribar fins a 90 euros. | UH-Arxiu

L’Ajuntament de Palma començarà a multar dilluns, dia 22 d’agost, els vehicles que passin per les zones ACIRE sense acreditació. El Departament de Mobilitat ha detectat 17.846 infraccions en aquestes zones restringides des del 20 de juliol passat, després de la implantació de la mesura 32 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). D’aquesta xifra total, 13.975 (el 78,3%) s’han produït en la nova zona ACIRE d’Antoni Maura.

Els canvis realitzats, que han comportat l’ampliació de les zones ACIRE i la instal·lació de noves càmeres de control, tenen un doble objectiu: millorar la mobilitat i descongestionar el centre de Palma, segons ha explicat el tinent de batle de Mobilitat, Joan Ferrer. No obstant això, ja s’estan enviant cartes informatives als conductors que han passat sense autorització per les zones ACIRE.

El responsable del Departament de Mobilitat ha insistit que aquesta mesura no té un afany recaptatori, sinó que és dissuasori. No obstant això ha remarcat que «és obligació de l’Administració pública actuar quant hi ha una infracció, sempre amb un marge, i l’Ajuntament ha fet totes les actuacions pertinents», ha afirmat Joan Ferrer.

Entre aquestes actuacions, ha explicat Joan Ferrer, destaquen les campanyes informatives desenvolupades des dels canvis realitzats en el trànsit del centre de Palma, les cartes enviades als residents i a les persones susceptibles de tenir una acreditació per a les zones ACIRE, i les converses mantingudes amb les empreses de lloguer de vehicles informant dels aparcaments dissuasoris  i de la restricció d’accés a aquestes zones a residents i al transport públic.

El procés informatiu als infractors que ja ha iniciat el Departament de Mobilitat consisteix en un escrit on figura el fet infractor, les conseqüències que té a nivell de compliment de l’ordenança de Circulació i les possibilitats amb què compta el conductor d’acreditar-se en cas que reuneixi les condiciones per fer-ho. Les multes poden arribar fins als 90 euros.

Des que es va implantar la mesura 32 del PMUS, l’Ajuntament ha tramitat 1.841 noves acreditacions per a zones ACIRE, tant per a les preexistents com per a les noves àrees incloses en la modificació del pla.

Infraccions per zones

S’ha de destacar que de les 13.975 infraccions detectades en el carrer d'Antoni Maura, el 61,5% (8.601) varen ser realitzades per vehicles els conductors dels quals o resideixen a la Península o a l’estranger, casos en què no s’han enviat les cartes d’avís.

A l’ACIRE del carrer de la Riera, les infraccions comptabilitzades se situen en 1.787, de les quals 938 (el 52,5%) corresponen a vehicles descartats. S’ha d’indicar, no obstant això, que, segons la información amb què compta el Departament de Mobilitat, actualment es recupera un 65% dels imports en multes imposades a conductors estrangers.

D'altra banda, a l’ACIRE de Santa Eulària, Calatrava i zona de la Catedral només s’han recollit 19 infraccions, 929 han estat percebudes per la càmeres del carrer de la Cadena; 127 més per la càmera del carrer de la Corderia i, finalment, 1009 han estat detectades en el carrer de Santa Fe.

Segons les dades històriques amb què compta Mobilitat, els expedients de multes tramitades en les zones ACIRE arribaren a 15.906 el 2011; varen tenir una repuntada fins als 34.571 el 2012; eses situaren en 20.612 el 2013, xifra molt similar al 2014 (un total de 20.479), mentre que 2015 va tancar amb 17.763 expedients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ACASO NO SE MULTAVA ABANS?, fa mes de 7 anys

Una prova més que l'Ajuntament de Palma fa el que vol pel que fa a aplicar la normativa. Com sempre "ningunejant" els residents de barris amb ACIRE com Sa Llotja. M'agradaria una explicació llògica de perquè fins ara no multaven els infractors que circulaven a zones restringides al trànsit. Així de descontrol tenim els veïnats de barris com aquest per a circular. Altra problema és que s'atorga dret d'ACIRE a tothom (currants de bars que obren sense llicència,...). Quina màfia!

Valoració:2menosmas
Per Ja fa 41 anys que Franco se va mirir, però en hi h, fa mes de 7 anys

Bossot, aquest Ajuntament és molt democràtic i escolta la opinió del ciutadans. O és que el fatxum només voleu democràcia per fer consultes reservades no és pels de la vostra corda? Eh, tros de franquista estantís? Ho entens ara, es càrrecs no ho son per fer el que els dóna la gana, sinó per servir a a ciutadania.

Valoració:5menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Es trollets de per aqui son es primers que demostren integrar-se a ca nostra, a sa nostra cultura, demostrant-mos que entenen perfectament es catala perque responen perfectament a es nostros comentaris.
Tenen s'obligacio d'entendre es catala perque noltros tenim es dret d'emprar-lo i de ser entesos en aquesta llengua, i sa seva obligacio la cumpleixen perfectament !.
A mes llegeixen totes ses noticies i comentaris en catala, lo que els fa una practica impresionant cada dia !.
Venen a lladrar, pero en realitat mos demostren que sa nostra cultura va endevant, cada dia que passa, perque fins i tot ells fan s'esforc d'entendre sa nostra llengua ! ;-)

Valoració:5menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

A Pep

En quin idioma escrius?

Valoració:4menosmas
Per Pep, fa mes de 7 anys

I si 15000 persones han pasar per A Maura, no pot el Sr del ajuntarme tu pensar q esta equivócate?...

Valoració:0menosmas
Per ATLETA, fa mes de 7 anys

VISCA ELS MOROBOS

E. KIPCHOGE

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Ara surt amb altres personalitats. Està molt malament però el pitjor és que es molt agressiu i també ho deu ser a la realitat.

Valoració:9menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

Que malas pulgas os gastais los pancas... a este paso nunca conseguireis la independencia!!

Valoració:-4menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

Que malas pulgas os gastais los pancas... a este paso nunca conseguireis la independencia!!

Valoració:-6menosmas
Per Al bossot-bollat, fa mes de 7 anys

Tu si que no ets res! Ets tan poca cosa, que per fer-te notar has de venir aquí a insultar, perquè ni els teus te volen . Te comença la crisi, ves a prendre la medicació.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente