algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
15°

Multa de 48.500 euros a l'empresa que neteja Son Moix

L'Institut Municipal d'Esports (IME) va obrir l'expedient sancionador en desembre del 2015. | IME

L'Ajuntament de Palma ha sancionat amb 48.548,03 euros l'empresa concessionària de la neteja del Palau d'Esports de Son Moix, Lireba Serveis Integrals S.L., per subcontractar part del servei que li fou adjudicat en gener de 2014. La confirmació de la sanció es va decidir a la Junta de Govern celebrada el passat 27 de julioll'

Subcontractació del 90% a l'empresa Cisba

L'Ajuntament, en concret l'Institut Municipal d'Esports (IME), va obrir l'expedient sancionador en desembre de l'any passat, en considerar que s'havien incomplert les condicions de subcontractació fixades a l'article 227 del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. En concret, Lireba havia subcontractat a una altra empresa del seu grup, Cisba, quasi el 90% de les tasques de neteja de Son Moix. Cisba està integrada per personal amb discapacitat i amb risc d'exclusió social.

Lireba al·lega una «autorització genèrica»

Lireba, en les al·legacions, havia plantejat que comptava amb una «autorització genèrica» de l'IME, a través d'un correu electrònic enviat l'any 2012 per un contracte anterior i que, en ser Cisba propietat al 100% de Lireba, el seu personal no podia tenir-se en compte per a computar el límit màxim de subcontractació.

Sense intenció de comunicació

La Junta de Govern de l'Ajuntament ha desestimat les al·legacions de Lireba i ha argumentat que no hi ha hagut cap intenció de la concessionària de comunicar la realització del subcontracte; de la part que es pretenia delegar i l'aptitud de Cisba per executar la prestació del servei, és a dir, la neteja del Palau d'Esports de Son Moix.

Càlcul de la sanció

Per computar l'import de la sanció des d'un punt de vista tècnic, l'IME ha xifrat en 344 hores setmanals les realitzades per personal no autoritzat a Son Moix, el que suposa 17.888 hores anuals. Extrapolant les dades al servei licitat, el preu de l'hora facturada és de 13,57 euros, el que dóna un import anual de 242.740,16 euros. L'IME assenyala que pel rendiment obtingut per l'empresa en incomplir la legislació s'ha d'aplicar una sanció que suposi el 20% de la quantia del contracte, és a dir, 48.548,03 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 7 anys

Quan deia xusma, evidentment me referia a les empreses i als seus propietaris, no als seus treballadors, que a més sofreixen explotació i sous més propis de paísos del Tercer Món. Que quedi clar.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Tota aquesta xusma d'empreses, que fan la feina que toca fer els funcionaris i personal assimilat, el mateix que els polítics que ho fan possible, haurien de tenir una ordre d'allunyament de tot lo públic de per vida.

Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

Lireba...vinculada a un presi de club de fútbol molt famós...Lireba, la del Cas Marivent (cobrant per feines no realitzades), Lireba, la de utilitzar empreses amb personal discapacitat per estalviar-se doblers. O vos pensau que ho fan per una causa justa? Lireba, una empresa amb un gestors sense escrúpols. L'haurien d'nvestigar ben dins, voreu lo que sortiria.

Valoració:2menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Son traficants de treball . Tota aquesta corrupció, desapareixerà, quan el personal de neteja dels organismes públics i empreses del seu domini, siguin inclosos un altre pic a la plantilla del seu personal laboral, amb les mateixes condicions de la resta. Com eren abans de que els polítics trobassin un filó pel seus negocis bruts, que consten molts mes doblers als ciutadans, del que costa una plantilla amb unes condicions dignes

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente