muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

La SMAP engega un nou servei d'aparcament de bicicletes

Des del mes d'abril passat la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) va posar en marxa de forma progressiva un nou servei d'aparcament de bicicletes que ha començat pels aparcaments municipals de Santa Pagesa, via Roma, Antoni Maura, parc de sa Riera i Marquès de la Sènia, on s'han habilitat 162 espais senyalitzats per a bicicletes.

Concretament, a l'aparcament de Santa Pagesa, el servei ha estat molt ben acollit pels usuaris, que ja compta amb un total de 42 persones (el total de les places disponibles). De fet, el servei comptava inicialment amb 24 places i a causa de la demanada dels veïns es va haver d'ampliar a 42.

Segons s'ha informat des de l'organització, el nou servei d'aparcament per a bicicletes «ha permès crear un espai vigilat, ordenat i senyalitzat per a aquests vehicles a tots els aparcaments municipals amb un cost de 2 euros al mes per als usuaris (tarifa anual de 24 euros a l'any)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Homonet, fa mes de 7 anys

Engega, engega!

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

Té raó en 'Castella mos roba'. A totes les Illes Balears, 'engegar' vol dir "expulsar; fer sortir; obligar a anar-se'n". A Catalunya, en canvi, vol dir "posar en moviment ràpid, llançar, fer sortir allò que estava retingut, comprimit o en qualque manera subjectat". Les definincions són del Diccionari català-valencià-balear: http://dcvb.iecat.net/

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

En mallorquí, engegar pot significar amollar, llançar, expulsar però mai pot significar iniciar, posar en marxa, ençatar.
El anunciat "engega" se ha de posar inicia, posa en marxa, ençata.

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:5menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Aquest que signa com "Mallorqui" no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, i possiblement altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente